Rehber 03. Veritabanı (MySQL) Yedeği Almak/Geri Yüklemek (Import/Export)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

edergo

Seçkin madenci.
Yasaklandı
Web Sitesi
voiceofstudents.net
g6LZDZ.png

Herkese selam,
Ben Batıhost'tan Kağan. Acil durumlarda (5/10₺'yi fazla bulduğunuz/sitenizi iptal etmek istediğiniz/sitenizin scriptini değiştirmek istediğiniz zamanlarda) verilerinizi nasıl koruyacağınızı öğreteceğim bu konuda.

Batıhost müşteri panelinizdeki ürününüzün "Ürün detay" kısmından aldığınız bilgilerle Batıhost'un
'ine giriyoruz.
[!] Kullanıcı adınız, sitenizin isminin küçük harflerle yazılmış şeklidir. Örneğin ElitIceNW.Bati.Host ise kullanıcı adınız: "eliticenw"dir.
[!] Eğer bilgileri sistem kabul etmiyorsa, şifrenizi elle yazın.

ns3-batihost-com-localhost-edergo_ipcweb-phpmyadmin-4-0-10-1-2018-08-14-15-39-45-png.428

Giriş yaptığınızda sizi böyle bir ekran karşılayacak.
[!] Fakat sizde daha az tablo olacaktır. Bazı tablolar benim eklentilerimden ve kendi düzenlememden kaynaklı.

ns3.batihost.com : localhost | phpMyAdmin  | 2018:08:25 13.47.41.png

Sonrasında "Export" seçeceği ile tüm verilerimizi dışa aktarıyoruz. Diğer butonlara tıklamanıza gerek yok. Resimdeki gibi yalın hâliyle verileri indirmeniz yeterli olacaktır.
[!] Benim veritabanımda sol tarafın boş olma sebebi Minecraft sitemin veritabanına girmemem. Sizde sol taraf dolu olacaktır "Authme", "Ayarlar" gibi...

Bu yedekleri tekrar kullanmak istersek de:

ns3.batihost.com : localhost | phpMyAdmin  | 2018:08:25 13.46.03.png

Bu resimdeki gibi "Import" seçeceği ile içe aktarıyoruz. ".sql" uzantılı dosyamızı seçerek içe aktarma işlemini tamamlayabiliriz.

[!] Eğer tek bir tablonun yedeğini almak istiyorsanız, sol taraftan o tabloya girip yukarıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Tebrik ederim! Artık yedeğiniz olduğuna göre, tekrar sunucunuzdan gelir sağladığınızda sitenizi açarsanız veri kaybı yaşamazsınız. Veya scriptinizi kesintisiz yükseltebilirsiniz. :)

Scriptleri satın almak veya demolarıyla kullanmak için bu konumuzu inceleyebilirsiniz:

Aklınıza takılan soru veya sorunları hatta önerileri yorum olarak belirtebilirsiniz. Fikirleriniz bizim için önemli.

Bol şans!
- Batıhost Destek Ekibi

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...