Hoş Geldin!

MinecraftTR.COM - Türkiye'nin en büyük minecraft platformu.

MinecraftTR.COM minecraftla alakalı araçları kullanıma sunuyor. Her şey burada; skript, plugin, doku paketleri, shaderlar, modlar, mcpe, minecraft sunucu kurulumu ve sunucularınızla alakalı yaşadığınız sorunları çözmenize yardımcı olabilecek rehberler ve tüm minecraft haberleri.

Sitemize kayıt olarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Giriş Yap veya Kayıt Ol!
batihost minecraft server kirala
Minecraft Sunucu Kiralama
MinecraftTR Reklam Alanı
MinecraftTR Reklam Alanı
MinecraftTR Reklam Alanı
MinecraftTR Reklam Alanı
Reklam satın al!

Haber 29 Ekim 1923 | Cumhuriyet Bayramı

Kaşif
Katılım
17 Ekim 2019
Mesajlar
179
Tepki puanı
90
Puanları
1,305
Discord
DarkSad#7914
3785

"Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz."
Mustafa Kemal Atatürk

3787

Cumhuriyet!

Merhaba değerli forum üyeleri, bugün sizlere 29 Ekim 1923 yılında kurulmuş olan ve 96. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin önemini, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını, ne zorluklarla konulduğu ve önemi hakkında bilgiler sunacağım ve konuşacağım.
Cumhuriyetimizin 96. yılını kutlarım!

3798

Cumhuriyetin İlanı!

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde başlattığı Kurtuluş Savaşının sonucunda düşman devletler ülkeden atılarak Cumhuriyet ilan edildi.
Bu savaş Osmanlı Devlet'inin Mustafa Kemal Atatürk'ü bölgede ki düzeni sağlamak amaçlı Samsun'a gönderildi. Samsun'da başlayan savaş bir çok ilde kongreler düzenlenerek halk desteği alındı. 23 Nisan 1920 yılında Ankara'da ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı ve Türkiye Cumhuriyet'inin ilk adımları atıldı!
Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde meclis toplanmıştır ve "Meclis Başkanı" seçilmiştir. Bunun sonucunda Kurtuluş Savaşı ilan edilmiştir ve omuz omuza, düzenli bir ordu ile savaşılıp savaş kazanılmış, düşmanlar ülkeden atılmıştır. Zafer sonucunda 1 Kasım 1922'da TBMM kararı ile saltanat kaldırılıp Padişah Vadettin "Vatan Haini" ilan edilmiş ve ülkeyi terk etmiştir. 24 Temmuz 1923 yılında İsviçre'nin Lozan şehrinde Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileri, İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika, SSCB ve Yugoslavya temsilcileri ile Lozan Barış Antlaşması imzalanmıştır. 13 Ekim'de Ankara, başkent ilan edilmiştir. Bu dönemde Atatürk, egemenliğin ulusa dayandığı bir sistem olan cumhuriyet yönetiminin ilanı için hazırlıklar yapmaya başlamıştı. Atatürk 28 Ekim akşamı yakın arkadaşlarını Çankaya'da yemeğe çağırmış ve "Yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz," demiştir.
29 Ekim günü Atatürk, milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan "Cumhuriyet" önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne vermiştir. Meclis önergeyi kabul etmiştir ve böylece Türkiye Devleti'nin yeni yönetimi biçimi Cumhuriyet, yeni ismi "Türkiye Cumhuriyeti Devleti" olarak belirlenmiştir. Atatürk, kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı olmuştur. Halk da cumhuriyetin ilanını sevinç ve coşku ile karşılamıştır.

3799

Ülkede Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatil yapılır. 29 Ekim günlerinde stadyumlarda şenlikler yapılır.

3800

10. Yıl Nutku

10. Yıl Nutku Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından yazılan 10. yıl kutlamalarında 29 Ekim 1933 Ankara Hipodromu'nda verilen nutuk'dur


Türk Milleti!
Kurtuluş savaşına başladığımızın 15'inci yılındayız. Bugün cumhuriyetimizin onuncu yılını doldurduğu en büyük bayramdır.
Kutlu olsun!
Bu anda büyük Türk milletinin bir ferdi olarak bu kutlu güne kavuşmanın en derin sevinci ve heyecanı içindeyim.
Yurttaşlarım!
Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir.
Bundaki muvaffakiyeti Türk milletinin ve onun değerli ordusunun bir ve beraber olarak azimkârâne yürümesine borçluyuz.

Fakat yaptıklarımızı asla kâfi göremeyiz.Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz.Yurdumuzu dünyanın en mâmur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.

Bunun için, bizce zaman ölçüsü geçmiş asırların gevşetici zihniyetine göre değil, asrımızın sürat ve hareket mefhumuna göre düşünülmelidir. Geçen zamana nispetle, daha çok çalışacağız. Daha az zamanda, daha büyük işler başaracağız. Bunda da muvaffak olacağımıza şüphem yoktur. Çünkü, Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. Çünkü Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Ve çünkü, Türk milletinin yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir. Şunu da ehemmiyetle tebarüz ettirmeliyim ki, yüksek bir insan cemiyeti olan Türk milletinin tarihî bir vasfı da, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Bunun içindir ki, milletimizin yüksek karakterini, yorulmaz çalışkanlığını, fıtrî zekâsını, ilme bağlılığını, güzel sanatlara sevgisini, millî birlik duygusunu mütemadiyen ve her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek inkişaf ettirmek millî ülkümüzdür.

Türk milletine çok yaraşan bu ülkü, onu, bütün beşeriyete hakikî huzurun temini yolunda, kendine düşen medenî vazifeyi yapmakta, muvaffak kılacaktır.

Büyük Türk Milleti, on beş yıldan beri giriştiğimiz işlerde muvaffakiyet vadeden çok sözlerimi işittin. Bahtiyarım ki, bu sözlerimin hiçbirinde, milletimin hakkımdaki itimadını sarsacak bir isabetsizliğe uğramadım.

Bugün, aynı inan ve katiyetle söylüyorum ki, millî ülküye, tam bir bütünlükle yürümekte olan Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medenî âlem, az zamanda bir kere daha tanıyacaktır.

Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medenî vasfı ve büyük medenî kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile, âtinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.

Türk Milleti!

Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını daha büyük şereflerle, saadetlerle huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim.

Ne mutlu Türk'üm diyene!

Kapanış

Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!
 
MinecraftTR
Site Sahibi
Katılım
28 Mayıs 2018
Mesajlar
898
En iyi cevaplar
1
Tepki puanı
1,719
Puanları
1,768
Discord
Kadir#0606
Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
 
Seçkin madenci.
Katılım
3 Haziran 2018
Mesajlar
490
Tepki puanı
131
Puanları
1,130
Discord
Seçkin madenci.
Katılım
19 Ocak 2019
Mesajlar
42
Tepki puanı
15
Puanları
1,190
Discord
Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun ☺️
 
Seçkin madenci.
Katılım
3 Haziran 2018
Mesajlar
490
Tepki puanı
131
Puanları
1,130
Discord
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.
 

Üst