Sol Banner
Sağ Banner
  • Ekip Arkadaşları Arıyoruz!

    MinecraftTR topluluğunu birlikte büyütmek istiyoruz!
    Aktif ve gönüllü olarak katkı sağlayabilecek Editör, Yazar, Yazar Ekip Lideri, Minecraft Uzmanı, XenForo Developer ve Yönetici rollerinde ekip arkadaşları arıyoruz.

    Yeteneğine güveniyor ve topluluğa katkı sağlamak istiyorsan başvurunu bekliyoruz:

    ✅ Ekip Başvuru Formunu Doldur

Paylaşım Eklenti Gereksinimi Olmayan Bossbar Sistemi

Mucosoft

Forumun En Güçlü Üyesi
Katılım
17 Şubat 2019
Mesajlar
535
Tepki puanı
163
Puanları
1,315
Merhaba değerli forum üyeleri, bu konuda sizlere Skript kullanarak hiçbir eklenti gereksinimi olmayan bossbar fonksiyonu paylaşacağım. Bu fonksiyon ile WildSkript gibi bossbar ihtiyacını karşılayan eklentilere gereksinim olmayacak. Bu da size ek bir eklenti ihtiyacı olmadan bossbar kullanmanızı sağlayacak. Hemde detaylı bir şekilde kodlayabileceksiniz.
dHMK7WgWGDsZOGjX9-XHxoak_t0Lo5gS9vR_q5zDuusdnH2jiyfLFgM_rO4-eBya7btpDKtlBPRGPtPC2MdjPrdoHimWALa31c6uVQOSy88WuDEu-oCtbtHqDIuwQrQFv6Ycwu-W
Bossbar Nedir?
Öncelikle 18W05A sürümü ile eklenen bossbar özelliğini sizlere anlatmak isterim. Bossbar, Minecraft’ın üst kısmında görünen ilerleme çubuğudur. Bossbar denmesinin sebebi ise canlının canını göstermesi idi. Fakat bu özellik sadece canlılık durumunu göstermiyor, aynı zamanda çeşitli kodlamalarda bunu kullanabiliyorsunuz. Örneğin bir oyun kodladınız. Bu oyunun belli bir süresi var. Bu süreyi bossbar ile gösterebilirsiniz. Bu da güzel bir tasarım sağlayacaktır.

Bossbar Fonksiyonu Kodlama

Kod:
function BossBar(p: player, t: text, n: number, m: number, c: color, i: number) :: text:
    execute command "/bossbar add %{_i}% ""%{_t}%"""
    execute command "/bossbar set %{_i}% color %{_c}%"
    execute command "/bossbar set %{_i}% max %{_m}%"
    execute command "/bossbar set %{_i}% value %{_n}%"
    execute command "/bossbar set %{_i}% players %{_p}%"
    execute command "/title %{_p}% actionbar ""&b&l%{_t}%: &e%%%{_n}%"""
    wait 3 seconds
    execute command "/bossbar remove %{_i}%"

Birazdan kullanımına geçeceğim. Şimdi bu kodu size açıklayacağım. Bu kodu açıklamadan önce fonksiyonların ne işe yaradığını söylemem gerek. Fonksiyonlar, kod satırlarında büyük tasarruf sağlar. Örneğin 50 satırlık bir fonksiyon kodladınız. Bunu 5 satıra ekleyince 195 satır kod tasarrufu yapmış oluyorsunuz.

Şimdi size bu fonksiyondan bahsedeceğim. Bu fonksiyonda ilk satırda gösterilecek oyuncu, değişken miktarı, ilerleme çubuğunun en yüksek değeri, renk ve bossbar kimliği yer almaktadır. Kimlik, her değişken için farklı olmak zorundadır. Yoksa bazı hatalar olabilir.

Bossbar Fonksiyonunu Kullanma

Kod:
BossBar(player, "Oksijen Miktarınız", {oksijen::%player%}, 100, blue, 1)

Şimdi size bu fonksiyonu kod üzerinde kullanmayı anlatalım. Örneğin uzayda oksijen tüpü ile hayatta kalmaya çalışan bir oyuncu var. Bu oyuncu oksijen miktarını öğrenmek istedi. Hemen yukarıdaki fonksiyonu gerekli kısma ekliyorsunuz. Sonrasında oyuncuya “Oksijen Miktarınız” adında mavi renkli bir bossbar açılıyor. Bu çubuğun kimliği 1 olarak belirlenmiş ve ilerleme çubuğundaki en yüksek miktar ise 100 olarak ayarlanmış. Değişken ise kullanıcının oksijen miktarını göstermektedir.

Siz bu fonksiyonu geliştirerek daha iyi bossbar üretebilirsiniz. Bossbar eklemek için ek bir eklentiye ihtiyacınız yoktur. Bu sayede eklenti tasarrufu sağlayabilirsiniz.
 

Üst Alt