ÖzgürS
Seçkin madenci.
EN ÇOK SEVİLEN İŞLETİM SİSTEMİ
VE NEDENLERİ
VE NEDENLERİ
Merhaba değerli MinecraftTR Ailesi, öncelikle konuya girmeden hepinizin Windows dediğini duyar gibiyim, evet haklısınız.
Windows'un kullanım istatistiklerine bakıldığında Linux ile bir rekabette olmasına rağmen açık ara fark ile önde olduğunu görebiliyoruz, yani en çok kullanılan işletim sistemi Windows oluyor.
Windows her yaştan kullanıcıya her özelliği ile hitap edebilen bir işletim sistemi, yani bir oyuncu ile bir yazılımcı da Windows kullanabilirken, beyaz yakalı bir çalışan bile bu işletim sistemini kullanabiliyor. Yani her alandan kullanışlı bir işletim sistemi Windows.
İŞLETİM SİSTEMLERİ:
LİNUX
Linux 17 Eylül 1991 yılında piyasaya sürülmüştür.
LİNUX KULLANIM NEDENLERİ
Linux oyun yerine daha çok Yazılım için, barındırma, sunucuları çalıştırma gibi işlemlerde kullanılıyor.Genelde bu işletim sistemini şirketler kullanırken bir çok kullanıcı da Linux kullanıyor, fakat Windows'a göre bir hayli az kullanıcı sayısına sahip.
SONUÇ
İstatistiklere bakılır ise en çok sevilen işletim sistemi, sizin de konu başında belirttiğiniz gibi Windows oluyor. Fakat bu Linux'un sevilmediği anlamına elbette gelmiyor, Linux'unda kendine has ve bir hayli büyük bir kitlesi, kullanıcısı bulunuyor. Fakat Linux kullanımı Windows kullanımına göre zor olduğu için insanlar Windows'a yöneliyorlar. Yani demek istediğimiz en çok sevilen işletim sistemini kullanmak yerine, sizin işinize yarayacak işletim sistemini kullanmanız. Böylelikle ileri de istemeyeceğiniz problemler ile karşılaşmayacaksınız.Başka işletim sistemleri de mevcut, en popüler iki işletim sistemini sizlere derledik.