Yardım God armor nasıl yapılır?

FTS

Elite madenci.
1.21 dünyamda malzemeleri topladım nether çatısından 20k overworld bloğu kadar uzaklaşıp sürümü 1.14e cekicektim bütün korumaları basabilmek için.
Ancak sürümü düşürdüğümde envanterim level hariç tamamen siliniyor sandığa koyarsam onun da içi boş oluyor daha 1-2 ay önce yapan bir Türk youtubera denk gelmiştim nasıl çözebilirim bunu ?

BloodyX

Seçkin madenci.
Forum Yöneticisi
Moderatör Şefi
Ayın En Çok Mesaj Atanı
En iyi cevaplar
1
1.21 dünyamda malzemeleri topladım nether çatısından 20k overworld bloğu kadar uzaklaşıp sürümü 1.14e cekicektim bütün korumaları basabilmek için.
Ancak sürümü düşürdüğümde envanterim level hariç tamamen siliniyor sandığa koyarsam onun da içi boş oluyor daha 1-2 ay önce yapan bir Türk youtubera denk gelmiştim nasıl çözebilirim bunu ?
Minecraft'ta God Armor yapmak, tüm koruma türlerini (Protection, Fire Protection, Blast Protection, Projectile Protection) bir zırhta birleştirmek anlamına gelir. Bu işlem, Minecraft 1.14 ve önceki sürümlerde kolayca yapılabiliyorken, 1.14 sonrası sürümlerde birden fazla koruma türünün bir arada bulunması sınırlandırılmıştır. Ancak yine de komutlar veya özel yöntemlerle God Armor elde edilebilir.

---

God Armor Yapmanın Yöntemleri

1. Komutlarla God Armor Yapma

Minecraft'ta komut kullanarak tüm koruma türlerini bir arada barındıran bir zırh yapabilirsiniz. Örneğin:

Elmas Göğüslük için Komut

JavaScript:
/give @p diamond_chestplate{Enchantments:[{id:protection,lvl:4},{id:fire_protection,lvl:4},{id:blast_protection,lvl:4},{id:projectile_protection,lvl:4},{id:unbreaking,lvl:3},{id:mending,lvl:1}]} 1
Diğer Parçalar için Komutlar

Miğfer (Helmet):

/give @p diamond_helmet{Enchantments:[{id:protection,lvl:4},{id:fire_protection,lvl:4},{id:blast_protection,lvl:4},{id:projectile_protection,lvl:4},{id:respiration,lvl:3},{id:aqua_affinity,lvl:1},{id:unbreaking,lvl:3},{id:mending,lvl:1}]} 1

Pantolon (Leggings):

/give @p diamond_leggings{Enchantments:[{id:protection,lvl:4},{id:fire_protection,lvl:4},{id:blast_protection,lvl:4},{id:projectile_protection,lvl:4},{id:unbreaking,lvl:3},{id:mending,lvl:1}]} 1

Çizme (Boots):

/give @p diamond_boots{Enchantments:[{id:protection,lvl:4},{id:fire_protection,lvl:4},{id:blast_protection,lvl:4},{id:projectile_protection,lvl:4},{id:feather_falling,lvl:4},{id:depth_strider,lvl:3},{id:unbreaking,lvl:3},{id:mending,lvl:1}]} 1

---

2. Anvil ile God Armor Yapma (Eski Sürümler)

1. Minecraft 1.14 ve Öncesi:

Tüm koruma türlerini kitaplara ekleyip anvil kullanarak bir zırha aktarabilirsiniz.

Her koruma türü (Protection, Fire Protection, vs.) farklı bir kitapta olmalıdır.

Anvil üzerinde bu kitapları sırasıyla birleştirin.

2. Minecraft 1.14 ve Sonrası:

Bu yöntem, oyunun kurallarına göre birden fazla koruma türünü aynı zırha koymanıza izin vermez. Ancak bu sınır komutlar ile aşılabilir.

---

3. Modlar veya Pluginlerle God Armor Yapma

Minecraft sunucularında veya modlu oyunlarda God Armor yapmak için özel eklentiler kullanılabilir:

Essentials Plugin (Sunucular için):

/enchant komutunu kullanarak zırhınıza istediğiniz tüm büyüleri ekleyebilirsiniz.

/enchant protection 4
/enchant fire_protection 4
/enchant blast_protection 4
/enchant projectile_protection 4

God Armor Modları:

Mod paketlerinde genellikle "Custom Enchantments" modlarıyla sınırsız büyü desteği sağlanır.

---

God Armor Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknik Sınırlamalar:

Minecraft, birden fazla koruma türünü aynı anda uyguladığınızda bu büyülerden yalnızca birini etkinleştirir. Bu nedenle, Protection IV diğer koruma türlerini genellikle etkisiz hale getirir.

God Armor'un görünüşü etkileyici olsa da, bazı durumlarda etkisi sınırlı olabilir.

Sunucu Kısıtlamaları:

Bazı sunucular, God Armor gibi güçlü zırhları hile olarak değerlendirir ve kullanımını yasaklar.

---

Özet

Komutlar en hızlı ve etkili yöntemdir.

Eski sürümlerde anvil ile God Armor yapılabilir.

Modlar ve pluginler, özelleştirilmiş God Armor oluşturmak için ek seçenekler sunar.

Eğer bu konuda daha fazla bilgiye veya özel bir yapılandırmaya ihtiyacınız varsa, belirtmekten çekinmeyin!