- En iyi cevaplar
- 2
Lütfen bu bölümü kullanmadan önce aşağıdaki kuralları dikkatlice okuyunuz. Kurallara uymayan içerikler uyarı almaya veya silinmeye neden olabilir.
1. Konu Başlığı ve Açıklık
- Konu başlıkları, içeriği açıkça ifade etmelidir. “Yardım”, “Acil!”, “Bakar mısınız?” gibi genel başlıklar yasaktır.
Doğru örnek: “Photoshop'ta PNG Şeffaflık Sorunu”
2. Konu İçeriği
- Soru soruyorsanız, detaylı bilgi veriniz (kullandığınız program, sürüm, karşılaştığınız sorun vs.).
- Tasarım paylaşıyorsanız, mutlaka görsel ve açıklama ekleyin.
- Kaynak veya referans veriyorsanız, geçerli bağlantılar kullanınız.
3. Telif Hakları
- Başkasına ait görsel, tasarım veya dosyaları izinsiz paylaşmak kesinlikle yasaktır.
- Stok içerikler ve yazı tipleri için lisans kurallarına dikkat ediniz.
4.
Ticari İçerik ve İzinsiz Satışlar
Bu bölümde izinsiz şekilde ürün veya hizmet satışı yapmak yasaktır.Ticari içerik paylaşmak isteyen kullanıcıların, forum yönetiminden satış izni alması ve yalnızca ilgili ticaret bölümlerinde içerik paylaşması gerekmektedir.
İzinsiz satış yapan kullanıcıların konuları ön uyarı olmadan silinir ve hesaplarına yaptırım uygulanabilir.
5. ️ Yorumlar ve Eleştiriler
- Eleştirilerinizi yapıcı şekilde belirtin. Aşağılayıcı, alaycı ya da kışkırtıcı yorumlar yasaktır.
- “Beğenmedim” yerine neden beğenmediğinizi açıklamanız rica olunur.
6. Ön Ek (Prefix) Kullanımı
Bu bölümde konu açarken ön ek kullanımı zorunludur.- Tasarım paylaşımı yapıyorsanız, "Paylaşım" ön ekini seçiniz.
- Ücretli tasarım hizmeti sunuyorsanız (ve izinli satıcı iseniz), "Satış" ön ekini kullanınız.
Yanlış ya da yanıltıcı ön ek kullanımı içeriğin kaldırılmasına neden olabilir.
7. Etiket ve Etkileşim
- Gereksiz veya alakasız etiketler kullanmayınız.
- Aynı konuya sürekli yorum yazarak yukarı taşımak (up) yasaktır.
8. Destek ve Yardım Konuları
- Yardım taleplerinizi tek konu altında belirtiniz.
- Aynı isteği farklı konularda tekrar tekrar açmak yasaktır.
Bu kurallar, forum genel kurallarına ek olarak geçerlidir.
Kurallara uymayan kullanıcılar uyarı alabilir, içerikleri kaldırılabilir veya hesapları kısıtlanabilir.
Teşekkür ederiz,
Forum Yönetimi