minecrafttr aramıza katil!
batihost minecraft server kirala
Satın Al
MinecraftTR Reklam Alanı
Satın Al
Satın Al
Satın Al

Her İşlemci Her Anakarta Takılır mı?

Forumun En Güçlü Üyesi
Katılım
17 Şubat 2019
Mesajlar
537
Tepki puanı
163
Puanları
1,315
Discord
Merhaba değerli üyeler, başlığı görünce yardım konusu sanıp konuya cevap vermek için girmiş olabilirsiniz. Fakat bu konu yardım konusu değil, bilgi amaçlı bir konudur. Bu konuda anakart ve işlemci uyumluluğundan söz edeceğiz.
5253
Anakart ve İşlemci Uyumu
Bunu size bir hikaye ile anlatalım. DDR3 bellek destekli anakarta sahip bir sisteminiz olduğunu düşünün. Yıllardır düşük bellek kullanıyorsunuz. Artık bazı yazılımlar için bellek yetmemeye başlıyor ve belleklerinizi daha fazla yükseltmek istediniz. Bir baktınız piyasada DDR4 bellekler daha yaygın ve sizin anakartınızın en yüksek desteklediği bellek miktarı düşük. Sizde DDR4 bellek destekli anakart almak için araştırmalara başladınız. Fakat baktınız ki altyapınızı yenilerken yani DDR4 bellek destekli anakart alırken işlemcinin de yenilenmesi gerektiğini öğrendiniz. Çünkü sizin işlemci eski bir işlemciydi ve yeni anakart için uygun değildi. Bu da masrafınızı artırdı.
5252
Bazı müşteriler, araştırma yapmadan işlemci ve anakart seçtiği için uyumluluk ile ilgili sorunlar yaşayabiliyor. Bu konuda dikkatli olmak gerektir. Anakart değiştirirken eğer kullandığınız güncel işlemciniz uyumlu değilse masraflarınız daha da artacaktır. Şu yönden düşünmelisiniz. Artık daha yüksek performans alabileceksiniz fakat eğer halen HDD kullanıyorsanız SSD almanızı da tercih ederiz. Özellikle Windows’u kurmak ve bazı önemli yazılımlarınız için düşük boyutlu bir SSD tercih edebilirsiniz.

AMD Anakarta Intel İşlemci Takılır mı?
AMD anakart, AMD mimarisine göre tasarlandığı için uyumlu olmayacaktır. Yani AMD anakarta AMD işlemci, Intel anakarta Intel işlemciler takılmalıdır. Fakat iş bununlada bitmiyor.
5251
Her Soket İşlemci Her Soket Anakarta Uyumlu mu?
Örneğin bir anakart seçtiniz. Anakartın üzerinde 1151 soket yazıyor. İşlemcide de bu şekilde yazıyor. Bu hataya düşmemelisiniz. 1151 soket işlemcilerin tamamı 1151 soket yazılı bir anakart ile uyumlu olmayabilir. Bazen BIOS güncellemesi ile uyumlu hale gelebilir, bazen eski 1151 soket işlemciyi desteklemeyebilir. Bu konu, anakart üreticisine kalmış durumdadır. Eğer anakart ve işlemci alacaksanız öncelikle anakartın desteklediği işlemcileri resmî web sitesinden inceleyin. Anakart ve işlemcinin uyumluluğunu öğrendikten sonra alışveriş sepetinize ekleyin. Aynı şekilde RAM belleğin ve diğer donanımlarında uyumunu öğrenmelisiniz.
 
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Yasaklandı
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
914
En iyi cevaplar
1
Tepki puanı
449
Puanları
825
Discord
Tesekkurler.
 

Üst