şu reşitlik konusunu bildiğinizden mi konuşuyorsunuz anlamadım, ne alaka reşit olması? ailesi ile paslaşarak hareket ettiğinde kimse yaşına bakmıyor onun. bankalarda aile izinli debit kart (banka kartı) alabiliyor, şirkette kurabilir kendi adına. kredi kartı dahii alabilir. şirket veya şahıs işletmesi hosting için ne gerekiyor bilmiyorum. aile izinli kontrollü vs. olmuyor, sadece gidiyorsun notere annen ve babanla beraber, alıyorsun bi muvafakatname belgesi ticaret yapmana aile onayının olduğuna dair kısmın da bulunduğu uzunca izin verilen şeyleri içeren zımbırtılarla dolu bir yazı içeren belgeyi imzalatıyorlar annene ve babana. git artık her istediğini yaparsın, şirket mi kuruyorsun ödeme sistemlerinden bankalardan istediğin gibi faydalanmak mı istiyorsun ne istiyorsan yap, şirket kurma işi falan yaşına bakmıyor da psikolojine karakterine taşıyabileceğin yüke bakıyor. maddiyatta var tabii ilk bi mali müşavirin yanına gidiyorsun yukarıda dediklerimi yaptıktan sonra, senden bi 600-1000₺ arası bir şey alıyor. o da sadece mali müşavirin aldığı para, sermaye de göstermen gerek, (bunu 2. seviye şahıs işletmesi yapmaz.) 10.000 lira üstünde olmalı o da bildiğim kadarıyla yanlış biliyor olabilirim şirket türünden şirket türüne de değişiyor gerçi, anonim şirket kuruyorsan 100.000₺ mi ne üzerinde bir şey gerekiyordu herhalde neyse mali müşavir değilim sonuçta öyle babam mükellefleriyle konuşurken duyduklarımı söyledim. şahıs işletmesi yeterli oluyordur belki. 2. seviye şahısda sermaye gösterme yok kurulum ücreti de yüksek değil 2. seviye tüccarsan, fatura koçanı(basit ama ucuz değil o yüzden yazdım) ticaret odası kaydı, aylık vergiler 3 ayda bir stopaj vergisi, vergi dairesi masrafları, noter masrafları, o sermaye gösterme konusu da şirket hesabı açıyorsun bankada, oraya yatırıyorsun parayı. yani bunlara öyle tam bir bilgim olmadan üstün körü çok ufak girme sebebim. bu işler öyle "erkan abi hosting aççam" ile olmuyor malesef, kolay değil öyle. ara ara gözüme çarpıyor sadece, tanımıyorum seni, ama karşına ne hukuki ne de farklı bir engel çıkar maddi dışında. dostane söylüyorum. sen bu işi yapamazsın. boşa hevesleniyorsun, yani en azından şimdilik. neyse kafasınıza takılan bir şey varsa yazabilirsiniz. bilgim yettiğince dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışırım.