Hoş Geldin!

MinecraftTR.COM - Türkiye'nin en büyük minecraft platformu.

MinecraftTR.COM minecraftla alakalı araçları kullanıma sunuyor. Her şey burada; skript, plugin, doku paketleri, shaderlar, modlar, mcpe, minecraft sunucu kurulumu ve sunucularınızla alakalı yaşadığınız sorunları çözmenize yardımcı olabilecek rehberler ve tüm minecraft haberleri.

Sitemize kayıt olarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Giriş Yap veya Kayıt Ol!
batihost minecraft server kirala
Minecraft Sunucu Kiralama
MinecraftTR Reklam Alanı
MinecraftTR Reklam Alanı
MinecraftTR Reklam Alanı
MinecraftTR Reklam Alanı
Reklam satın al!

Java Kursu

Elmas madencisi.
Katılım
16 Ağustos 2021
Mesajlar
67
Tepki puanı
25
Puanları
315
Discord
jiko#5327
Merhaba Dostlar;

Çoğunlukla gördüğüm zaman Minecraft'da insanlar eklenti yazmak istiyor.Fakat Minecraft'ın temel yazılım dili olan JAVA yazılım dilini kimse bilmiyor.

Java şuan da en zor yazılım dilleri arasında 3 dil olarak yer alıyor. Bu gözünüzü asla korkutmasın. Tabi ki öğrenmesi biraz zaman alabililir, fakat öğrendiğin zaman da çok eğlenceli bir yazılım dili olduğunu anlıcaksınız.




Java'yı kullanmak için bir kaç IDE yani , kodları yazıcağınız bir uygulama gerekli.Ben bunun için size VİSUAL STUDİO CODE'U tercih ediyorum.

Java'yı kullanmak için ise bize JDK yani JAVA DEVELOMPENT KİT gerekli.Bu neden gerekli derseniz; yazdığımız kodları okuyacak bir şey lazım.Yani Java kodlarını okuyan JDK olduğu için indirmemiz gerekli.


Çoğu ön ayarlarımızı yaptık. Siz isterseniz Tarayıcınız'dan "Visual Studio Code nasıl kullanılır ? " aratabilirsiniz.



Ben size kısaca Java'ya başlamadan önce ki gerekli şeyleri anlattım.Aşağıya bir video bırakıcam, İngilizce dilinde bir Java dersi. Buradan Java'nın temelini öğrenebilirsiniz (alt yazı mevcut). İsterseniz ise Türkçe Java dersleri var.Ben tabiki İngilizce dilindekileri izlemenizi tercih ederim.


İyi dersler.


 

Üst