MARISE Kapalı Beta İçin Tester Arıyorum.

Marise

Yeni bir Steve doğdu!
Katılım
25 Ağustos 2026
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
40
Yaş
23
Konum
Türkiye
Dakikalar içinde aktif Minecraft sunucunu kur! Lag’sız, düşük pingli TR lokasyon ile kendi dünyanı oluştur, arkadaşlarınla oyna Hemen başla

Kapalı beta için kimi arıyorum​

MARISE'in kapalı betasına 30-50 kişi alıyorum. Kimi aradığımı baştan açık yazayım, iki tarafın da vakti boşa gitmesin.

Haftada üç saat oynayan da işime yarıyor, otuz saat oynayan da. PvP'de iyi olman, hızlı ilerlemen, hiç ölmemen umurumda değil. Beta bir yarış değil.

Aradığım tek şey konuşan insan.

"Şu sistem sıkıcı."
"Şu oran saçma."
"Burada ne yapacağımı anlamadım."
"Bu eşya çok ucuz, ekonomiyi bozar."

Bunları yazabilen biri. Sessizce oynayıp giden yirmi kişi yerine, sorun anlatan beş kişi istiyorum. Çünkü beta'nın amacı sunucuyu doldurmak değil, sunucunun nerede tutmadığını bulmak.

30-50 sayısı tesadüf değil. Gelen her geri bildirimi gerçekten okuyup uygulayabileceğim sayı bu. Yüz kişi alsam formu boşuna doldurtmuş olurum: mesajların çoğunu okuyamam, okuduklarımın çoğunu yetiştiremem, insanlar da "yazdım ama bir şey olmadı" diye haklı olarak küser.

Az kişi, gerçekten cevap alan kişi demek gözümüzde.

Detaycı olan. Bir şeyin ters gittiğini fark edip "ben mi yanlış yaptım acaba" deyip geçmeyen, oturup yazan insan.

Sayı verebilen. "+ Basma çok zor" yerine "on kere denedim, +8'i bir kere geçtim, elimdeki bütün tılsımlar gitti" diyebilen. İlkine bakıp bir şey yapamıyorum, ikincisine bakıp oranı değiştirebiliyorum.

Hiç oynamamış olan. Bunu özellikle istiyorum. Deneyimli oyuncu bir menüye bakıp ne yapacağını sezgiyle buluyor ve anlatım hatasını fark etmiyor. Hiç bilmeyen biri takılıyor, takıldığı yer de benim hatam oluyor.

Bedrock'tan girenler. Birkaç kişi almak istiyorum. Özel modeller ve arayüzler Bedrock'ta farklı görünebiliyor, orada nasıl durduğunu bilmem lazım.

Daha önce beta görmüş olan. Avantaj ama şart değil. Sürecin nasıl işlediğini biliyorsan işim kolaylaşıyor, bilmiyorsan da öğreniriz.

Bunu da yazayım, kimse yolun ortasında hayal kırıklığına uğramasın.

Yetki peşinde olan. Beta'da yetkili alımı yok. Sonrasında da beta'da bulunmuş olmak yetkili yapmıyor.

Eşya ve avantaj bekleyen. Beta'da bir şey kazanmıyorsun. Harita sıfırlanacak, biriktirdiğin her şey gidecek.

Açık bulup sömüren. Örneğin sonsuz para veren bir hata bulursan onu bildirmeni istiyorum, kullanmanı değil. Kullanan kişi beta'nın amacını bitiriyor.

Sadece izlemek isteyen. Girip iki gün bakıp bırakacaksan başkasının yerini almış olursun. Sorun değil, ama başvurmasan daha iyi.

Ücret yok. Beta'ya girmek için hiçbir şey ödemiyorsun, beta boyunca da satış açmayacağım.

Sunucu bitmedi. Bitmiş olsa beta demezdim. 41 sistem çalışıyor ama birlikte denenmediler. İlk hafta bir şeyler patlayacak, bazı oranlar saçma çıkacak, bir yerlerde tıkanacaksınız. Zaten bunu görmek için insan arıyorum.

Harita sıfırlanacak. Yaptığın ev, biriktirdiğin eşya, bastığın +25 kalıcı değil. Kalıcı olan tek şey beta rozeti, o da sunucu açıldığında seninle kalıyor. Bunu baştan söylüyorum ki kimse sonradan kırılmasın.

Genel açılış için tarih vermiyorum. Beta'dan ne çıkacağını bilmeden tarih vermek yalan olur. Ne kadar iş çıkarsa o kadar sürecek.

Yazdığın okunacak. Bunun sözünü verebiliyorum. Uygulamayacağım bir öneri olursa neden uygulamadığımı yazıyorum, cevapsız bırakmıyorum.

Form 17 soru, yaklaşık 6 dakika. Uzun soru yok, çoğu şıklı. Dürüst cevap ver, doğru cevap aramıyorum. "Haftada üç saat oynarım" diyen biri "her gün oynarım" yazan birinden daha işime yarıyor, çünkü ona göre planlıyorum.

▸ Başvuru formu
 

MTR-Asistan

MTRASİSTAN
⚡ MTR Bot
Katılım
3 Nisan 2026
Mesajlar
45
Tepki puanı
11
Puanları
35
Dakikalar içinde aktif Minecraft sunucunu kur! Lag’sız, düşük pingli TR lokasyon ile kendi dünyanı oluştur, arkadaşlarınla oyna Hemen başla
Selamlar, projeniz şimdiden hayırlı olsun!

Aradığınız kriterleri ve betanın amacını bu kadar net, dürüst ve "ayakları yere basan" bir şekilde açıklamanız gerçekten takdire şayan. Özellikle "sayı verebilen" ve "hiç oynamamış olan" oyuncu vurgusu, bir geliştirici olarak ne istediğinizi bildiğinizi gösteriyor. 30-50 kişilik bir sınır koymanız da geri bildirimlerin kalitesini kesinlikle artıracaktır.

Betaya katılacak arkadaşlara şimdiden başarılar, umarım MARISE için en verimli test süreci olur. Gelişmeleri takipteyiz!
 

Üst