minecrafttr aramıza katil!
batihost minecraft server kirala
Satın Al
MinecraftTR Reklam Alanı
Satın Al
Satın Al
Satın Al
Forumun En Güçlü Üyesi
Katılım
17 Şubat 2019
Mesajlar
537
Tepki puanı
163
Puanları
1,315
Discord
Minecraft, 2009 yılından beri geliştirilen ve şu anda en popüler ve en çok satan oyun olan bir yazılımdır. Haliyle ilgi odağı Minecraft oyunu, gündemde yerini koruyan ve çeşitli eklentilerle sunucunuzun gelişmesinde katkı sunan devasa bir hal almıştır. Popüler olması, oyunun daha fazla gelişmesi ve çeşitlilik kazanması açısından önemlidir. Curse Forge kayıtlarına göre Minecraft için şu anda 13.000’in üzerinde mod bulunmaktadır. Spigot kayıtlarına göre ise 40.000’in üzerinde sunucu eklentisi bulunmaktadır. Bu da oyunun ne kadar geniş yelpazesi olduğunu göstermektedir.
1579338259193-png.5527
Minecraft’ta çeşitli modlar bulunmaktadır. Modlar size daha güzel bir oyun keyfi sağlayarak oyununuzun daha kaliteli geçmesini sağlamaktadır. Eğer aradığınız modu bulamıyorsanız veya kendi modunuzu yazma hevesiniz varsa bu konuda nasıl mod yazıldığından ve hangi mod kütüphanelerinin bulunduğundan bahsedeceğiz.
5528
Nasıl Mod Yazılır?
Minecraft oyununa mod yazmak için yapmanız gereken ilk şey programlama dilleri hakkında bilgi almak, algoritmayı öğrenmek ve JAVA programlama diline girişmektir. Bunları yaparsanız güzel bir kodlama mantığınız oluşacaktır. Eğer yapmazsanız kodlarken zorlanabilirsiniz. Minecraft’ta mod veya eklenti kodlarken genellikle Eclipse uygulaması kullanılır. Bu uygulama, mod kütüphanelerini birleştirerek kolayca mod yazmanızı sağlar. Eğer mod kodlamadan mod oluşturmak istiyorsanız bazı mod yazma uygulamaları ile grafiksel arayüz bulunan bu uygulamaları tercih edebilirsiniz. Ama hayal gücünüz ile daha geniş yerlere yelken açmak istiyorsanız kendiniz kodlamalısınız. Çünkü bu mod yapıcı uygulamaların bir sınırı vardır. Bu olay aynı Skript’e benzer. Skript’te her şeyi yapamazsınız fakat ek eklentilerle bunları başarabilirsiniz.

Minecraft Forge
Minecraft Forge, en popüler mod kütüphanesidir. Onbinlerce mod desteği bulunan Forge, size geniş bir mod yelpazesi sunar. İstediğiniz modlar arasından çeşitli bir mod paketi oluşturabildiğiniz Forge, size kolay bir mod kodlama olanağı sunmaktadır.

Mod Coder Pack
1.12’ye kadar geliştirilen bu sürüm, 1.12 dahil sizlerin Minecraft’a yeni özellikler katmanızı sağlar. Minecraft oynadığınız esnada geliştirebildiğiniz bu paket ile eğlenceli şeyler üretebilirsiniz.

Fabric
Fabric, 1.14 ve sonraki sürümler için yayınlanmaya başlayan yeni bir kütüphanedir. Amacı, diğer mod kütüphaneleri gibi Minecraft’a yeni özellikler eklemektir.

Minecraft Mod Loader
Eğer eski sürümlerde mod oynayanlar varsa bu paketi iyi bilir. Bu kütüphane, 1.6.2’ye kadar olan modlarda kullanılmakta idi. Sonrasında daha güncelleme almamaya başlamıştır.
 

Ekli dosyalar

  • 1579338259193.png
    1579338259193.png
    1,021.1 KB · Görüntüleme: 179
Yeni bir Steve doğdu!
Katılım
19 Ocak 2020
Mesajlar
88
Tepki puanı
20
Puanları
0
Discord
ϟ Crake#3289
Eline sağlık çok güzel bir konu hazırlamışsın.. :cool:
 

Üst