Hoş Geldin!

MinecraftTR.COM - Türkiye'nin en büyük minecraft platformu.

MinecraftTR.COM minecraftla alakalı araçları kullanıma sunuyor. Her şey burada; skript, plugin, doku paketleri, shaderlar, modlar, mcpe, minecraft sunucu kurulumu ve sunucularınızla alakalı yaşadığınız sorunları çözmenize yardımcı olabilecek rehberler ve tüm minecraft haberleri.

Sitemize kayıt olarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Giriş Yap veya Kayıt Ol!
batihost minecraft server kirala
Minecraft Sunucu Kiralama
MinecraftTR Reklam Alanı
MinecraftTR Reklam Alanı
MinecraftTR Reklam Alanı
MinecraftTR Reklam Alanı
Reklam satın al!

Minecraft Karlı Biyomlar

Ne Mutlu Türküm Diyene!
Yasaklandı
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
914
En iyi cevaplar
1
Tepki puanı
449
Puanları
825
Discord
5614

Minecraft - Karlı Biyomlar

Karlı biyomlar
, çok soğukturlar. Köylerde ki köylüler, gece olduğunda hemen kamp ateşlerini söndürüp evlerine giderler. Gece olduğunda, küçük yaştaki köylülerin dışarı çıkması yasaklanır. Bu konuda Minecraft'ın meşhur biyomlarından olan Karlı Biyomları inceleyeceğiz. Konu sonunda görüşmek üzere.

Belirtme: Karlı biyomlarda eğer bir film ekibiniz varsa film çekimi muhteşem olabilir veya karlı biyomlarda hayatta kalma ile ilgili bir harita yaparsanız tutabilir. Yani kısaca karlı biyom bir video ya da bir harita için muhteşem bir görüntüye sebep olabilir.
Karlı Biyom Nedir
Kar biyomları çok geniştir ve neredeyse tamamen Bedrock Edition'da istiflenmiş kar katmanlarıyla kaplanmıştır. Ladin ağaçları, uzun otların, karahindibaların ve haşhaşların seyrekleşmesi kar tabakalarını kırar. Maruz kalan çimen ve yapraklar koyu yeşil su rengini alır. Göller bir miktar sıklıkla oluşur, ancak ışığa maruz kalmazlarsa sıcaklıktan dolayı üretimden hemen sonra donarlar; bu nedenle, bu göllerin yanında ortaya çıkan herhangi bir şeker kamışı, kısa bir süre sonra kendilerini yerlerinden alacak. Nadir Buz Çivileri (biyom) varyantında, paketlenmiş buz doğal olarak üretilir. Karlarda oluşan gölleri etraflarındaki kar tabakalarını eritir.

Nehir tam varyant Donmuş Irmak biyomunun durumunda donmuş değilse tundradan kesti biyomları, kısmen dondu. Bu biyomlara özgü iglolar üretilir. Igloos tundrada, kar katmanları arasında kamufle olan kar blokları nedeniyle tespit etmek zor olabilir. Karlarda üretilen köyler genellikle ladin ağacı, kar blokları ve dolu buzdan oluşur. Ayrıca benzersiz tundralara, dondurulmuş nehirler ve buz ani birlikte olan kutup ayıları ve cızırtı, varyantları iskeletlerin Slowness ait ok atmaya sahiptir.

Karlı yerlerde hayatta kalmak, biyomun genel seyrekliği ve toplam pasif çetelerin bulunmaması nedeniyle oldukça zor olabilir; sadece kutup ayıları ve tavşanlar burada doğal olarak üreyebilir, ancak inekler, koyunlar, domuzlar ve atlar köylerin bir parçası olarak doğabilir. Seyrek çam ağaçları, bu biyomdaki tek doğal odun kaynağıdır ve bu biyomdaki donma nedeniyle kaynaklarının korunması zor olabilir, ışık veya çatı ile korunmuyorsa. Sık sık iskeletlerin yerine yumurtlayan Straty'ler, düşman canavarların yavaşlık oklarından dolayı daha da zorlaşabilir ve kutup ayıları şiddetlendirebilir (veya yavrular eşlik ederse yakına yaklaşmak bile) hazırlıksızsa ölümcül sonuçlara yol açabilir ancak, tundra, buz çivileri varyantında paketlenmiş buz oluşumu nedeniyle geç oyun oyuncuları için değerli olabilir. Tundra soğuk bir biyom olduğundan, yağmurlardan ziyade kar yağar ve bu bu biyomlara asla çarpmaz.

5615

Karlı Tundra Biyomu
Karlı Tundra, çok az miktarda odun kaynağına sahip, neredeyse kabul edilemez bir biyomdur. Orada bulunan odun çok nadir görülen minik ağaçlardan gelir. Buz ovaları da çimlerden yoksundur ve buğday yetiştiriciliğinde çimi düzenli bir kemik tozu olmadan mücadele eder.

Karlı tundralarda bulunan herhangi bir su içine dondurulduğu oldukça geniş bir mesafe için okyanus üzerinde yayılabilir büyük buzulları neden. Bu aynı zamanda tarımı oldukça zorlaştırır, çünkü meşaleler veya ekili yer altı gibi ışık kaynakları tarafından düzgün şekilde korunmazsa su donar. Ayrıca mağaraların görünüşte diğer biyomlardan daha az ürettikleri de belirtilmelidir. Bununla birlikte, küçük alanlara veya tek bir bağlantı mağarasına yer üstü girişleri bulmak nadir değildir.

5616

Karlı Dağlar Biyomu
Karlı tepeler, oyundaki diğer tepe biyomlarından daha uzundur, yükseklikleri daha az düzensiz arazi oluşumuna rağmen, dağlar biyomuyla karşılaştırılabilir. Bu biyomda hiçbir yapı oluşmaz, bununla birlikte kutup ayıları, tavşanlar ve askılar hala ortaya çıkar. Mağaralar sık sık dağların kenarında ortaya çıkar. Bedrock Sürümü'nde, karlı tundraya benzer şekilde, doğal olarak serserilerden ve iskeletlerden başka düşman çeteler doğamaz.

5617

Buz Çivileri Biyomu
Bu nadir değişken, peyzajı boyunca çok sayıda dolgulu buz sıçramasına sahiptir. Ek olarak, tüm çim blokları kar bloklarıyla değiştirilir ve buzlanmış buz dolu gölleri de oluşur. Ani iki boyutta gelir; kısa, geniş bir başak ve uzun, ince bir başak. Kısa çiviler, uzun çivilere göre çok daha sık üretir. Kısa sivri uçlar yaklaşık 10-20 blok uzunluğunda, yüksek sivri uçlar ise 50 blok uzunluğunda olabilir. Aquatic Güncellemesinden önce, bu biyom oyunda tek dolgulu buz kaynağıydı. Bu biyomda hiçbir bina üretilemez, bununla birlikte kutup ayıları, tavşanlar ve sakalları hala ortaya çıkar.

Buz yükselmelerine ek olarak, bu biyomdaki arazi, karlı dağlarla karşılaştırılabilir, normal tundradan daha düzensiz ve uzundur. Ağaçlar da bu varyantta üretilmez ve ahşabın gelmesini çok zorlaştırır. Kar katmanları hala kar bloklarının üzerinde meydana gelebilir ve gerçekte olduğundan daha uzun boylu görünebilir. Oyuncular gece boyunca buz çukurlarında kamp kurabilir ve düşmanca çetelerin çoğundan kaçınırlar.​
 
Forumun En Güçlü Üyesi
Katılım
17 Şubat 2019
Mesajlar
537
Tepki puanı
163
Puanları
1,315
Discord
Manzara güzel fakat burada yapı yapmak uğraştırır. ⛄
 

Üst