- Web Sitesi
- minecrafttr.com
SUNUCU TANITIM VE PAYLAŞIM KURALLARI (GÜNCEL)
Forum düzenini korumak ve oyunculara kaliteli bir rehber sunmak amacıyla, sunucu tanıtım kategorisinde konu açacak üyelerimizin aşağıdaki kurallara uyması zorunludur. Kurallara uymayan konular moderatörler tarafından uyarılmaksızın kapatılacaktır.1. Konu Başlığı Standartları (Kesin Kural)
- İçeriksiz Başlık Yasağı: "Gel bak", "Efsane açıldı", "Koş içeri", "Aradığınız sunucu burada" gibi hiçbir bilgi içermeyen ve sadece tıklama odaklı (clickbait) başlıklar açmak yasaktır.
- Zorunlu Başlık Formatı: Konu başlıkları düzenli ve bilgi verici olmak zorundadır. Başlık yapısı şu şekilde olmalıdır:
- [Sürüm] Sunucu Adı | Sunucu Türü | (Kısa Bir Özellik)
- Örnek: [1.20.4] sunucunadın Network | Survival | Özel Mevsimler ve Gelişmiş Ekonomi
- Gereksiz Sembol Kullanımı: Başlıklarda dikkat çekmek amacıyla kullanılan "!!!, @@@, +++, ===, $$$" gibi sembollerin kullanımı yasaktır.
2. Üyelik ve Güvenilirlik Şartları
- Profil Fotoğrafı: Konu açan üyenin mutlaka bir profil fotoğrafı (Avatar) bulunmalıdır. Profil fotoğrafı olmayan üyelerin konuları "geçici veya güvenilir olmayan içerik" statüsünde değerlendirilir.
- Mesaj Sınırı: Sunucu tanıtımı yapabilmek için forum genelinde (farklı konularda) en az 10 adet anlamlı mesajınızın olması gerekmektedir.
- Spam Uyarısı: Mesaj sınırını doldurmak için yapılan "asdfg", "hayırlı olsun", "güncel+1" gibi anlamsız ve kısa mesajlar silinecek, bu şekilde sınır doldurmaya çalışanların konu açma yetkisi elinden alınacaktır.
3. İçerik ve Görsel Gereksinimleri
- Görsel Zorunluluğu: Konu içerisinde sunucunun içinden (oyun içi) çekilmiş en az 5 adet net ekran görüntüsü (screenshot) bulunmalıdır. Grafiksel tasarım (banner) dışında gerçek oyun içi yapıların görünmesi şarttır.
- Video Desteği: Sunucuyu tanıtan bir video eklenmesi, konunun kalitesini artıracağı için tavsiye edilir ancak görsel yerine geçmez.
- Doğru Bilgi Beyanı: Sunucu özellikleri (RAM, Lokasyon, Oyuncu Sayısı vb.) hakkında asla yanıltıcı bilgi verilemez. Yanlış veya abartılı bilgi paylaştığı tespit edilen sunucuların konuları kalıcı olarak yasaklanır.
4. Teknik Bilgiler ve Durum
- IP Adresi Zorunluluğu: Sunucu IP adresi (veya bağlantı adresi) konu metni içerisinde kopyalanabilir şekilde açıkça belirtilmelidir. Sadece resim üzerine yazılan IP'ler kabul edilmez.
- Aktiflik Durumu: Tanıtım konusu açıldığında sunucu aktif (online) olmalıdır. Kapalı olan sunucuların tanıtımı yapılamaz. Beta veya geliştirme aşamasındaki projeler sadece "Lansman" kategorisinde paylaşılabilir.
- Kategori Uyumu: Sunucu türüne (Skyblock, Survival, Faction vb.) en uygun kategori seçilmelidir. Yanlış kategoride açılan konular arşivlenir.
5. Yetkilendirme ve Tekrar
- Resmi Temsil: Konular yalnızca sunucu sahipleri veya yetkilendirilmiş reklam sorumluları tarafından açılabilir.
- Mükerrer Konu: Aynı sunucu için birden fazla tanıtım konusu açılması yasaktır. Mevcut konunuzu güncelleyerek devam etmelisiniz.
Kurallara uymayan içerikleri "Rapor Et" butonunu kullanarak bizlere bildirebilirsiniz.
ÖNEMLİ: KONU TAKİBİ VE İLGİSİZLİK HAKKINDA NOT
- Aktif Takip Zorunluluğu: Konu açmak sadece bir metin paylaşıp gitmek değildir. Konu sahibi, açtığı konuyu düzenli olarak kontrol etmekle yükümlüdür.
- Cevapsız Sorular: Oyuncuların veya üyelerin konu altından sorduğu soruları 48 saat içerisinde cevapsız bırakan yetkililerin konuları "İlgisiz/Pasif Konu" statüsüne alınarak kapatılabilir.
- Ölü Linkler ve IP: Sunucu IP adresinin değişmesi veya web sitesi linklerinin bozulması durumunda konu sahibi 24 saat içinde güncelleme yapmalıdır. Bağlantısı kopuk, sunucusu kapalı kalmış konular direkt olarak arşive gönderilir.
- Güncellik (Up): Konunuzun üst sıralarda kalması için sürekli anlamsız mesajlar yazmak yerine, sunucunuza gelen gerçek güncellemeleri paylaşarak konunuzu canlı tutun. "Konuyu açtım bitti" mantığıyla hareket eden kullanıcıların tanıtım yapması engellenecektir.
Unutmayın: Kendi konusuna ilgi göstermeyen bir yetkilinin, sunucusundaki oyunculara ilgi göstermesi beklenemez. Forum düzeni için pasif konular temizlenecektir.
# Konunuz onaylanmadı mı?
- Konunuz hala onay sürecinde olabilir konunuzun herkese açık şekilde yayımlanması ve onaylanması 24-48 saat sürebilir.
- Eğer herhangi bir madde yüzünden konunuz onaylanmaz ise sadece sizin görebileceğiniz bir uyarı ile tarafınıza bilgi verilecektir.
- Dikkat: Bu kurallara uymayan sunucu tanıtım konularının onaylanmayacağını; onaylanmadığı taktirde yönetim ekibine ulaşmayınız.
# Sunucu Güncellemeleri:
Konunuzu her 24 saatte bir güncelleme mesajı veya konuyu üste taşı butonu ile güncelleyebilirsiniz.
Moderatörün son düzenlenenleri: