minecrafttr aramıza katil!
batihost minecraft server kirala
Satın Al
MinecraftTR Reklam Alanı
Satın Al
Satın Al
Satın Al

Minecraft'ın Yeni Sürümü Hakkında Bilinen Herşey! Neler Gelecek?

minecraft.jpg

OYUNA 1.17 SÜRÜMÜ İLE NELER EKLENECEK?​

Öncelikle Minecraft 1.17 Sürümü Ne Zaman Çıkacak?​

Yeni sürümün oyuna 2021 yılında "tam sürüm" olarak ekleneceği söylendi. Tam sürüm şuanlık çıkmamış olsa da oyunda 1.17 snapshot'ları yayınlanmaya başladı.

1.17 Sürümünün Ana Konusu Ne Olacak?​

Minecraft oyunu yıllardır popülerliğini koruyor. Ancak oyun belki de çıktığı tarihten beri en büyük güncellemesini bu sürüm ile alacak. Yeni güncellemenin ana konusu başlıkta da gözüktüğü gibi "Mağaralar ve Dağlar" olacak. Oyun neredeyse her konuda yenilik yapacak tabii ki ama en büyük güncellemeleri bu ikisi alacak.

Mağaralar Ve Dağlar daki En Büyük Değişiklikler Hangileridir?​

En önemli değişiklik olarak mağaralar ve dağlar gerçeklik kazanacak. Bu güncelleme belki de oyuncuların oyuna bakış açısını değiştirecek. Çünkü yeni güncelleme mağara ve dağlarda görünümü öyle bir değiştirecek ki oyun adeta başka bir oyun gibi gelebilir.

Yeni Güncelleme İle Gelecek Olan Madenler​

maxresdefault.jpg
Oyuna eklenecek olan tek maden bakır madeni olacak. Ayrıca maden de bakır bulursanız çevresinde de çok fazla miktar da bakır olacak. Bakırları fotoğrafta ki gibi blok yapabiliyorsunuz. Ayrıca merdiven ve yarım blok da yapabiliyorsunuz. Bakır bloklar oyun günü ile 16 günde paslanma evresini tamamlıyor ve rengi değişiyor.​

Yeni Güncelleme İle Gelecek Olan Canlılar​

456ea-16039543367062-800.jpg
Dağ keçileri göründüğü gibi çok masum bir canlı olmayacak. Kendisi dağ yamaçalarında sizleri bekliyor olacak ve sizi güçlü bir şekilde vurarak aşağı atabilecek. Kendileri çok yükseklere zıplayabiliyorlar. Ayrıca dolaşan söylentiler arasında iki seçenekten birinin olacağı söyleniyor. Ya bir yemek verip çifteştirerek çoğaltabileceğiz. Ya da kendileri oyun tarafından spawn edilecek ve oyuncular buna karışamayacak. Ayrıca keçileri kesince düşebilen boynuzlarını alıp aynı bir borazan edasıyla ses çıkartabilirsiniz.
6860b-16091056061504-800.jpg
Warden, oyuna derin karanlık "Deep dark" biyomu ile gelecek. Kendisi derin karanlık biyomunda yaşayacak ve saldırgan bir canlı olacak. Warden aslında kör bir canlı ama derin karanlık biyomunda bulunan çim benzeri bloklar sizin orada yaptığınız titreşimleri kendisine çekecek ve orada bir şey olduğunu Warden'a bildirecek. Warden kör olduğu için yakınında hareket etmeden dursanız bile sizi fark etmeyecek. Hatta yanınızda kar topu gibi eşyalar varsa onları uzaklara atarak onu o yöne çekebilirsiniz.
Axolotl, gerçekte nesli tükenmek üzere olduğu için oyuna farkındalık olması için eklendi. Axolotl'lara balık yedirerek kendinize dost yapabiliyorsunuz. Hatta onları toplayarak kendinize Axolotl ordusu kurabiliyorsunuz ve ordunuzla gardiyanların tapınaklarını basabiliyorsunuz. 6 adet farklı görünüşü olacak. En güzel özelliği ise ordunuzla saldırdığınız zaman Axolot'lar canları azalırsa ölü taklidi yaparak canlarını dolduruyorlar.

glowsquid-2.jpg
Glow Squid, kendisine çoğu kişi Minecraft Earth'den aşinadır. Yapılan mod oylaması sonucu oyuna eklenecek olan Glow Squid, yeraltı göletlerinde ve okyanuslarda yaşıyor. Glow Squid, adında da geçtiği gibi ışık saçıyor. Fakat bu saçtığı ışığı meşale ışığı gibi düşünmeyin. Sadece suyun altında kendisini belli eden bir ışık saçıyor.​

Yeni Güncelleme'nin Ana Güncellemelerinden mağara Güncellemesi​

Ekran görüntüsü 2021-03-17 064109.png
Minecraft çıktığı günden beri mağaralar neredeyse hiç güncelleme almadı. Fakat 1.17 sürümü ile mağaralar çok büyük ölçüde değişikliklere uğrayacak. İlk olarak artık mağarlarda dar tüneller, şelaleler, yeraltı göletleri gibi yapılar olacak. Mağaraların alacağı büyük güncellemelerden birisi ise Dripstone mağaraları, dikit ve sarkıkların yanı sıra göletlerde yer alıyor. Dripstone mağaralarında bulunan sarkıtların kırılma ihtimali olduğu için sarkıtların üstünüze düşme gibi bir ihtimali var. Ayrıca tavandaki sarkıtlardan su damlıyor ve bu su damlaları kazan ile biriktirilip kova ile alınabiliyor. Tavanda ki sarkıtlar kırılabildiği için sarkıtları nether'a koyarak netherda da alternatif bir su kaynağı oluşturmuş oluyorsunuz. Ayrıca dikitlerin de üstüne düşerseniz canınız azalıyor.

İkinci olarak gürültü mağaraları eklendi. Gürültü mağaraları içinde spagetti ve peynir mağaralarınıda barındırıyor. Spagetti mağaraları dar tünellerden oluşur. Peynir mağaraları ise yeraltında taşlardan oluşan sütunlarla dolu geniş mağaralardır.

Üçüncü olarak Akifer, yer altında oluşan okyanus benzeri su kütleleridir. Yüksek ihtimalle akiferlerde Glow Squidlerin olacağı söyleniyor.

Aslında tam olarak mağara için olmasa da direkt olarak minecraft dünyası için büyük bir değişiklik yapıldı ve Minecraft dünyasının sınırıları değiştirildi. Geliştiriciler gerek madenler gerek dağlar için dünyanın yükseklik ve derinlik ayarlarıyla oynadılar ve artık dünya sınırları 320 | -64 olarak değiştirildi. Eskiden yükseklik 256 blok iken yeni eklenecek dağlar çok yüksek olduğundan yükseklik, yeni eklenecek olan yeraltı mağaralarıda çok aşağıda olacağı için 0 olan yüksekliği -64'e çektiler. Böylece artık yeni dağlar ve Deepslate adında yeraltı mağaraları olacak.

Yeni eklenecek olan Deepslate yeraltı mağaralarındaki blok taş olmayacak. Mantığı aynı taş gibi de olsa görünüş olarak değişikliğe gidilecek. Ayrıca Deepslate mağaralarında bulunan madenlerin görünüşleride Deepslate bloğuna benzer şekilde olacak. Deepslate'lerden elde edeceğiniz aletler taş ile yapılan şeylerle aynı olacak. Eğer Deepslate bloğunu ipeksi kazma ile kırarsanız taş gibi düzgün hali normal kazma ile kırarsanız da kırılmış hali gelecek. Deepslate bloğunun 6 adet farklı görünümü olacak. Merak edenler için Deepslate bloğunun fotoğrafı;​

stone-to-deepslate_3.png
Mağaralar için bir yenilik ise Lush mağaraları, bu mağaralar normal mağaralardan farklıdır. Lush mağaralarının girişlerinde oyuna yeni gelen ağaç türü Açelya ağacı yer alıyor. Ağacın yanında bulunan girişten girerek Lush mağaralarına ulaşabiliyorsunuz. İçinde bitki ve çiçekleri barındıran bu mağara görünüm olarak muazzam bir görünüme sahip.

Mağara deyince akla ilk ne gelir, tabii ki madenler peki madenlerin çıkma ihtimalleri artık nasıl olacak?​

21w07a-ores.jpeg
Şimdi bazı arkadaşların kafası karışabilir. Neden çoğu madenin çıkma oranı havada diye yeni gelecek sürümde dağlar çok devasa olacağı için oranların çoğu baya yükseklerde yer alıyor. Özellikle zümrüt artık neredeyse yeraltında olmayacak diyebiliriz. Tabii ki olacak ama dağlar da olan zümrüt sayısı kadar fazla olmayacak.​

Yeni Güncelleme'nin Ana Güncellemelerinden Dağ Güncellemesi

Minecraft-1.17-2.jpg
Yeni sürüm 1.17 ile gelecek olan dağ güncellemesinin asıl amacı dağlara gerçeklik kazandırmaktır. Önceki sürümlerde sizinde bildiğiniz gibi dağlar çok gerçekçi gözükmüyordu ama 1.17 ile eklenecek olan dağlar çok gerçekçi olacak. Dağ güncellemesi için oyundaki yükseklik 256. bloktan 320. bloğa çekildi. Böyle çok devasa boyutlarda dağlar görebileceğiz. Artık oyunda her dağ gerçekçi olacak evet ama yukardaki fotoğraftaki gibi devasa dağları bulmanız çok kolay olmayacak. Dağlar artık bulutları bile geçebilecek. Neredeyse her dağda kar olacak ve aşağılar da kar bloklar var iken tepeye yaklaştıkça önünüze Tozlu Kar gelecek ve eğer ayağınızda deri bot yoksa kara batacaksınız. En kötü kısmı ise kara batınca çıkamazsanız soğuktan ölüceksiniz. Artık Extreme Hills biyomunda bulunan zümrütler dağlarda olacak. Daha doğrusu madenlerde zümrüt çıkma olasılığı dağda zümrüt çıkmasından daha zor olacak. Yeni dağlarda yukarda da bahsettiğim gibi dağ keçileri olacak. Bu keçiler çoğunlukla saldırgan olduğu için karşısına gerek mob gerek insan çıkınca vurarak aşağı atacaktır.​

Yeni Güncelleme İle gelecek Olan İtemler​

minecraft-brush-and-clay-pot-cursor-pack.png

İlk olarak fırçayla başlayalım. Fırça ile özel arkeolojik alanlarda "kazı" yaparak kalıntılar bulabiliceğiz. Bu bulduğumuz kalıntılar ile de kilden çanak yapıp üstüne desen yapabileceğiz. Yaptığımız çanaklarıda ateş yardımı ile pişirip süs olarak kullanabiliceğiz.
74c41-16092989577378-800.jpg
Amethyst Geodes, oyuna bir maden türü olarak eklenmedi. Sadece nadir bulunabilen bir taş türüdür. Amethyst Geodes, 4 aşamada oluşan bir cevherdir. Eğer oyunda burayı bulursanız. Kristalleri alabilirsiniz ama bloklarını kıramazsınız. Böylece oyun sizin oraya bir yapmanızı ve bununla uğraşmanızı istiyor diyebiliriz.
telescope.jpg
Teleskop, aynı gerçekte ki gibi uzağı görmenizi sağlıyor. Eğer gideceğiniz yerde hangi canlıların vs. olduğunu öğrenmek istiyorsanız yanınızda bir adet teleskop taşımanız gerekebilir.
Ekran görüntüsü 2021-03-17 183946.png
Sculk sensörleri, görüntü olarak çime benzer ve Deep Dark biyomunda bulunur. Asıl görevi sizin yaydığınız titreşimi kendine çekerek iletmektir. Eğer Sculk sensörlerini Deep Dark'da görür iseniz shift basarak oradan yavaş yavaş gitmelisiniz çünkü sizin yaydığınız titreşimleri kendine çekerek yukarı da bahsettiğim Warden'a iletir ve o gelirse sorun çıkabilir. Ayrıca Sculk sensörleri her titreşimi kendine çekip ilettiği için Kablosuz redstone sistemleride yapabilirsiniz. Kablosuzdan kastım sculk sensörünün duyabileceği bir yere şalter,buton ve plaka benzeri bloklar koyup onlarla etkileşime geçerseniz onun titreşimini duyar ve yaptığınız sisteme gücü iletir.
minecraft_copper_and_lightning_rod_strike_1_17_4k_by_flowerscow_de7iuw2-pre.jpg
Oyuna yeni gelecek itemlerden birisi de Paratoner, bakırla yapılan bir item olacak. Aynı gerçekte de olduğu gibi paratoner koyduğunuz bölgeye yıldırım düşerse kendisine çekecek ve böylece yaptığınız yapıların vs. yanmasını engelleyecek. Ayrıca paratoner yıldırımı çektiği için creeper farmı yaparak yıldırımı creeperlara çarpacak şekilde ayarlarsak creeperları şarj edebiliriz. Böylece mobların kafasını kasabilirsiniz.
BundleJE1.png
Çuval, ama eğer havalı bir isim isterseniz Bundle karşınızda duruyor. Kendisi aynı bir envanter slotu gibi 64 blokluk kapasiteye sahip fakat bu 64 bloğun hepsi aynı olmak zorunda değil isterseniz 32 tane taş ve 32 tane odun koyun fark etmez ama 64 den fazla item koyamazsınız. Bundle sayesinde envanterinizde az sayıda bulunan ama işinize yarayacak birşeyin envanterinizde boş yer kaplamasını engellemiş oluyorsunuz.
Four_Candles_(lit).gif Candles.gif
Mumlar, belki de çoğu builder için güzel bir ışık kaynağı olacak. Mumlar ilk olarak Deep Dark güncellemesinde göründü ve bundan sonra direkt olarak oyuna eklendi. Farklı renk seçenekleri bulunan mumlar yukarıdaki gif de göründüğü gibi bir blokluk alanda 4 adet olacak şekilde birleşebiliyor. Mum sayısı arttıkça mumların yaydığı ışık da büyüyor.
minecraft-tinted-glass-guide.jpg
Aynalı cam, oyuna yeni eklenen bu cam ışığı karşı tarafa iletmiyor böylece eğer bir yapı yaptığınızda karanlık olmasını istiyorsanız bu camı kullanmanız yeterli. Ayrıca bu cam ile mob farm benzeri yapılarda yapabilirsiniz cam ışık geçirmediği için diyelim ki spawner buldunuz ve bir zombi farmı yaptınız eğer zombi farmının etrafını bu cam ile kaparsanız farmın önü aydınlık olsa bile farm tüm verimi ile çalışmaya devam edecektir.​

Yeni Güncelleme İle Gelecek Olan Biyomlar

Deepdark.png
Deep Dark biyomu, oyuna 1.17 ile gelen tek biyomdur. Biyomun içerisin de daha önce tanıttığım Warden ve Sculk sensörleri bulunuyor. Buraya gelmek çok zor değil maden yaparken şans eseri Deep Darkı bulabilirsiniz. Deep Dark'ın içinde dolaşırken shift ile gitmelisiniz çünkü sensörler sizin titreşiminizi yakalarsa bunu Warden'a iletir. Warden'ın yanınıza geldiğini ise meşalelerin veya mumların sönmesinden daha doğrusu etrafın kararmasından anlarsınız. Eğer yanınızda kartopu benzeri bloklar var ise onları uzaklara fırtlatıp Warden'ı başka bir yere çekebilirsiniz ve oradan kaçabilirsiniz. Deep Dark hakkında pek çok şey bilinmemektedir. Ayrıca Deep Dark da bulunan terk edilmiş "Warden'ın kabini" isimli ev benzeri yapıların sadece kısa süreli konaklamanız için konduğu söyleniyor.​


Minecraft'ın Resmi Youtube Kanalından 1.17 Sürümünde Gelecek Güncellemeri Göstermek İçin Yapılmış Canlı Yayın


Evet Minecraft Türkiye ailesi, bu kadar fazla bilgiyi toplayıp bir araya getirmek zamanımı almış olsa da sizin için gelecek olan tüm herşeyi bir konu altında topladığım için mutluyum. Tabii ki burada bazı yenilikler olmayabilir çünkü tam sürüm halen daha çıkmadığı için yeni güncellemeler gelebilir. O yüzden bir eksik var ise şimdiden kusura bakmayın. Tüm misafirlerimize ve kullanıcılarımıza iyi forumlar.​
 

Ekli dosyalar

  • d8db9b5a0cf02abc344d3308f15b30a3.jpg
    d8db9b5a0cf02abc344d3308f15b30a3.jpg
    412 KB · Görüntüleme: 62
  • DGVPm6.png
    DGVPm6.png
    47.8 KB · Görüntüleme: 30
Moderatörün son düzenlenenleri:
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Yasaklandı
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
914
En iyi cevaplar
1
Tepki puanı
449
Puanları
825
Discord
Eline sağlık güzel anlatmışsın.
 
Test 1 2 3
Katılım
27 Aralık 2019
Mesajlar
362
En iyi cevaplar
11
Tepki puanı
133
Puanları
1,390
Discord
362Sefa#0362
Sanırım 1.17'yi anlatılabilecek en güzel şekilde anlatmışsın bayıldıım :love::love:
 
Seçkin madenci.
Katılım
24 Şubat 2021
Mesajlar
57
Tepki puanı
34
Puanları
1,205
Discord
Emircan#5353
Seçkin madenci.
Katılım
24 Şubat 2021
Mesajlar
57
Tepki puanı
34
Puanları
1,205
Discord
Emircan#5353
Bakır madencisi.
Katılım
21 Mart 2021
Mesajlar
35
Tepki puanı
4
Puanları
650
Discord
Mükemmel anlatmışsın<3
 
İskeletor.
Katılım
17 Nisan 2021
Mesajlar
18
Tepki puanı
1
Puanları
225
Discord
Çok güzel yararlı bir paylaşım olmuş emeğine sağlık.
 

Üst