minecrafttr aramıza katil!
batihost minecraft server kirala
Satın Al
MinecraftTR Reklam Alanı
Satın Al
Satın Al
Satın Al
Forumun En Güçlü Üyesi
Katılım
17 Şubat 2019
Mesajlar
537
Tepki puanı
163
Puanları
1,315
Discord
Minecraft, güzel bir oyun olduğu kadar kaldırılan bazı özellikleri ile de bilinmektedir. Bu konuda Minecraft’ın eski sürümlerinde var olup, hiç eklenmeyen veya kısa süreliğine eklenen, sonradan kaldırılan bazı özelliklerden bahsedeceğiz.
FfhEcSREKj59nbzPLVZ04CDoPNqLZZk4SpXvwXCyUPchEzPLnCWCqbBDIIwLrrQxIznVT5Z0ac25yo6t0PGzaDCxfXCn8R4BD-LmnRsbIoLks11N0NQXso3IoMkXWVYp11095BWM
Renkli Tahta Blokları
Bir Mojang geliştiricisi olan Nathan Adams, oyuna renkli tahta blokları ekleme fikrini Twitter üzerinden belirtmişti. Fakat bu fikir bu zamana kadar deneme sürümlerine dahi eklenmedi. Oyuna gelecekte boyalı tahtalar eklenir mi bilinmez fakat tahta boyamak gayet güzel olabilir.

3uZx-qYv6qvxlYqXlgnOyALoz1vKVk10e5dSgo-6vROKgSEAQmIV0NTplZ_X_UlQLVw7qeVUQ1ZZjZed0boH-TCHeQGzvUzxAPCU6BfmxyWodyA50IsxqtEae5-eynBJ2Mcq86qr
Yarım Toprak Blok
Minecraft’ın kurucusu Notch, oyuna yarım toprak blok eklemek istedi. Bir test sürümünde bunu deneyen Notch, oyunda mağara, uçurum ve dağ kenarlarında kullanıldığında bazı hataların meydana geldiğini ve güzel bir görüntü oluşturmadığını belirtti. Sonrasında bu bloğu kaldırdı.

Kan
Minecraft’ın ilk sahibi Notch, 2009 yılında oyuna tavşanlar ekleyip tavşanları kesince ortaya kan saçması için bir paylaşım yapmıştı. Sonrasında bu fikrin saçma olduğunu bahsedip konuyu kapattı. Yani oyuna böyle bir şey eklenmedi.

Kızıl Ejder
Yine Notch, ilginç fikirleri ile kırmızı renkli bir ejderha fikri üretip bunu sosyal medyada paylaştı. Kızıl ejderha çevreye zarar vermeyecek ve End ejderhasına göre daha sakin olacaktı. Fakat bu fikirde havada kaldı.

Mevsimler
Mojang geliştiricileri, Minecon 2013’te oyuna mevsimlerin eklenebileceği konusunda bir fikir ortaya atmıştı. Mojang’ın yaptığı açıklamaya göre mevsimler yılda 500 gün olacak, her mevsimde ağaç yaprakları değişecekti. Ayrıca gece ve gündüz döngüsü mevsime göre farklılıklar gösterecekti.

Çelik
Oyuna bir zamanlar kömür ve demir ile üretilen çeliğin eklenmesi konuşuluyordu. Çelik ile demirden daha güçlü zırhlar ve aletler yapılması fikirleri atılsa da bu fikirlerde henüz sürümlere yansımadı.

Modlu Minecraft
Mojang geliştiricileri, 2012 yılında oyunu tekrardan modlu hale getirmek ve sunuculara ise sunucu eklentileri desteği sunmayı planlıyordu. Fakat bu planda diğerleri gibi henüz gerçekleşmedi.

Sivri Tuzaklar

Notch, 2009 yılında oyuna sivri tuzaklar eklemeyi düşündü. Bildiğiniz üzere sivri tuzaklar, düşmanların fark etmeden üstüne basmasını sağlayan ve yer altına kurulan tuzaklardır. Üzerinden geçenler canlıların bir anda üstünden geçer. Fakat bazı tuzaklarda yer üstünde görünmektedir. Notch, bunu nasıl yapacağından emin olmadığı için bu planından vazgeçti.
 
Risk almazsan, risk alanlar için çalışırsın.
Katılım
26 Ekim 2019
Mesajlar
65
En iyi cevaplar
1
Tepki puanı
2
Puanları
1,215
Discord
Moonshine#0001
Kaldırılmasaydı keşke. Güzel şeylermiş.
 

Üst