Sol Banner
Sağ Banner
  • Minecraft İçerik Üreticileri Aranıyor!

Bilgilendirici videolar ya da rehberler hazırlayarak gelir elde etmek ister misin?

• ✅ YouTube - TikTok Videoları üretecek içerik üreticileri & video editörleri arıyoruz!
    • ✅ Forumda yazarlık, minecraft rehberleri, modları paylaşacak arkadaşlar arıyoruz.
    • ✅ Aramıza katıl, içerik üret, paylaşım yap, para kazan!
    Başvur

SkyKingdom geliştirme önerileri?

kursattbektas

Mutant Herobrine.
Herkese merhaba arkadaşlar 1.20.4 tabanlı bi skyblock sunucusu üzerinde çalışıyorum ve sunucumu diğer sunuculardan farklı kılmak istiyorum. Yeni bi sistem fikrim var ismi SkyKingdom bu sistemde adası olan oyuncular belirli bir rütbeye geldikten sonra krallık kurabilecek veya oluşturulmuş bir krallığa katılabilecekler. Krallık savaşları hammedde ortamı casusluk ticaret takas gibi şeyler ile ittifakda olunabilecek düşmanda ilan edilebilecek. Sormak istediğim skyblockda böyle sistemim olsa oyuna ne gibi + veya - leri olur?

Admin

@MinecraftTR
Site Sahibi
Admin
En iyi cevaplar
1
Orta çağ savaşları gibi mi?

kursattbektas

Mutant Herobrine.
Orta çağ savaşları gibi mi?
Towny de olsa onun gibi bişey olabilirdi ama skyblockda bu pek mümkün gözükmüyor. Emek skyblock olduğu için kaynak bulmak biraz zora yakın oluyor ada leveli vs y da ticarette spawnerdan baika bişey satılmıyor ben bu sistemle jeneratörden netherite hurdası bile çıkarmayı düşünüyorum. Kingdom seviyesi arttıkça altın elmas zümrüt demir bakır abonoz gibi şeylerin de çıkma ihtimali doğacak ve yükselecek
.

Admin

@MinecraftTR
Site Sahibi
Admin
En iyi cevaplar
1
SkyKingdom sistemi kulağa hem yenilikçi hem de oyunculara uzun vadede hedef verecek bir sistem gibi geliyor.
Skyblock’ta klasik “ada kur, büyüt, sıkıl” döngüsünü kırabilecek potansiyele sahip.

Krallıklar arası ticaret, savaş, casusluk gibi sistemler oyuna ciddi bir derinlik katar. Özellikle emek skyblock olmasıyla birleşince, bu tarz bir ilerleme sistemi oyunculara başarma hissini çok daha fazla yaşatır. Jeneratörden netherite hurdası, hatta seviye arttıkça daha değerli madenler çıkması fikri de oldukça motive edici. Oyuncular için “krallık seviyemi artırmalıyım çünkü X kaynağını çıkarabileceğim” gibi uzun vadeli bir hedef doğar.

Eksileri ne olabilir diye düşününce… belki yeni oyuncular için sistem biraz karmaşık gelebilir ya da rekabetten dolayı bazı oyuncular ezilebilir. Ama bunu güzelce dengeleyip, örneğin solo oynayanlara da destekleyici sistemler koyarsan bu açık kapanır.

Eğer bu sistemi cidden güzel detaylandırıp işler hâle getirirsen, sırf bu özellik için sunucuna gelen bir kitle bile oluşabilir.
Çünkü 1-2 oyuncu değil ekipler halinde oyuncular gelmeye başlayabilir.

kursattbektas

Mutant Herobrine.
teşekkür ederim yorumun için benim düşüncemde o yönde ama niyetim oyuncu çekmekten ziyade millete başka şeylerinde yapılabileceğini göstermek. TR için skyblock çiftçi-minyon-teslimat vs'den ibaret bunların dışına çıkmak lazım.

Yeni Mesajlar