Merhaba değerli MinecraftTR forum üyeleri,
Bu konumda sizlere, bir VDS üzerine nasıl port bağlama işlemi yapılır, yani alan adınızı sunucunuza nasıl yönlendirirsiniz, adım adım anlatacağım. Rehberimiz oldukça basit adımlardan oluşmaktadır. Hazırsanız başlayalım!
İlk olarak
Kayıt olurken isterseniz e-posta adresinizi manuel girebilir ya da Google/iCloud gibi platformları kullanarak hızlıca kayıt olabilirsiniz. Ben bu örnekte Google hesabımı kullandım.
Cloudflare paneline giriş yaptıktan sonra, karşınıza domain ekleme (Add Site) ekranı gelecektir.
Buraya sahip olduğunuz alan adını (örneğin: ornekdomain.com) yazıp devam ediyoruz.
Cloudflare, alan adınızı taradıktan sonra sizi DNS ayarları sayfasına yönlendirecektir.
Buradan:
Bu işlem sonucunda artık play.ornekdomain.com adresi, sizin VDS IP adresinize yönlendirilmiş olacak. Minecraft sunucunuzun portu 25565 ise ekstra bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Eğer farklı bir port kullanıyorsanız, SRV kaydı da eklemeniz gerekebilir (isterseniz onun için de ayrı bir rehber hazırlayabilirim).
Anlamadığınız veya takıldığınız bir kısım olursa, bu konu altından sormaktan çekinmeyin. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Herkese iyi forumlar ve bol oyunculu sunucular dilerim!
Bu konumda sizlere, bir VDS üzerine nasıl port bağlama işlemi yapılır, yani alan adınızı sunucunuza nasıl yönlendirirsiniz, adım adım anlatacağım. Rehberimiz oldukça basit adımlardan oluşmaktadır. Hazırsanız başlayalım!
1. Cloudflare Hesabı Açmak
İlk olarak
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yapın veya üye olun.
sitesine girerek bir hesap oluşturmanız gerekiyor.Kayıt olurken isterseniz e-posta adresinizi manuel girebilir ya da Google/iCloud gibi platformları kullanarak hızlıca kayıt olabilirsiniz. Ben bu örnekte Google hesabımı kullandım.

2. Domaini Cloudflare'e Eklemek
Cloudflare paneline giriş yaptıktan sonra, karşınıza domain ekleme (Add Site) ekranı gelecektir.
Buraya sahip olduğunuz alan adını (örneğin: ornekdomain.com) yazıp devam ediyoruz.
3. DNS A Kaydı Eklemek
Cloudflare, alan adınızı taradıktan sonra sizi DNS ayarları sayfasına yönlendirecektir.
Buradan:
- "Add Record" butonuna tıklıyoruz.
- Kayıt türü olarak A (IPv4) seçiyoruz.
- Name (İsim) kısmına mc, play ya da istediğiniz bir subdomain yazabilirsiniz. (Örneğin: play.ornekdomain.com)
- Sadece mc veya play yazıyoruz yoksa çalışmayacaktır.
- IPv4 address kısmına VDS sunucunuzun IP adresini yazıyoruz.
- Son olarak "Save" butonuna basarak kaydımızı tamamlıyoruz.

Yardım & Sorular
Anlamadığınız veya takıldığınız bir kısım olursa, bu konu altından sormaktan çekinmeyin. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Herkese iyi forumlar ve bol oyunculu sunucular dilerim!