Sol Banner
Sağ Banner
  • Minecraft İçerik Üreticileri Aranıyor!

Bilgilendirici videolar ya da rehberler hazırlayarak gelir elde etmek ister misin?

• ✅ YouTube - TikTok Videoları üretecek içerik üreticileri & video editörleri arıyoruz!
    • ✅ Forumda yazarlık, minecraft rehberleri, modları paylaşacak arkadaşlar arıyoruz.
    • ✅ Aramıza katıl, içerik üret, paylaşım yap, para kazan!
    Başvur

Nasıl yapılır? VDS Üzerine Port Bağlama (Cloudflare DNS Ayarları)

Mustafa235565

Yeni bir Steve doğdu!
Exemit
Merhaba değerli MinecraftTR forum üyeleri,
Bu konumda sizlere, bir VDS üzerine nasıl port bağlama işlemi yapılır, yani alan adınızı sunucunuza nasıl yönlendirirsiniz, adım adım anlatacağım. Rehberimiz oldukça basit adımlardan oluşmaktadır. Hazırsanız başlayalım!

1. Cloudflare Hesabı Açmak​

İlk olarak sitesine girerek bir hesap oluşturmanız gerekiyor.

Kayıt olurken isterseniz e-posta adresinizi manuel girebilir ya da Google/iCloud gibi platformları kullanarak hızlıca kayıt olabilirsiniz. Ben bu örnekte Google hesabımı kullandım.
1746038133481.png
1746038190726.png

2. Domaini Cloudflare'e Eklemek​

Cloudflare paneline giriş yaptıktan sonra, karşınıza domain ekleme (Add Site) ekranı gelecektir.
Buraya sahip olduğunuz alan adını (örneğin: ornekdomain.com) yazıp devam ediyoruz.

1746038438402.png

1746038572484.png

3. DNS A Kaydı Eklemek​

Cloudflare, alan adınızı taradıktan sonra sizi DNS ayarları sayfasına yönlendirecektir.

Buradan:

• "Add Record" butonuna tıklıyoruz.
  • Kayıt türü olarak A (IPv4) seçiyoruz.
  • Name (İsim) kısmına mc, play ya da istediğiniz bir subdomain yazabilirsiniz. (Örneğin: play.ornekdomain.com)
  • Sadece mc veya play yazıyoruz yoksa çalışmayacaktır.
  • IPv4 address kısmına VDS sunucunuzun IP adresini yazıyoruz.
  • Son olarak "Save" butonuna basarak kaydımızı tamamlıyoruz.
1746038629915.png

✅ Bu işlem sonucunda artık play.ornekdomain.com adresi, sizin VDS IP adresinize yönlendirilmiş olacak. Minecraft sunucunuzun portu 25565 ise ekstra bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Eğer farklı bir port kullanıyorsanız, SRV kaydı da eklemeniz gerekebilir (isterseniz onun için de ayrı bir rehber hazırlayabilirim).

Yardım & Sorular​

Anlamadığınız veya takıldığınız bir kısım olursa, bu konu altından sormaktan çekinmeyin. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Herkese iyi forumlar ve bol oyunculu sunucular dilerim!

Admin

@MinecraftTR
Site Sahibi
Admin
En iyi cevaplar
1
Elinize sağlık güzel bir anlatım. Tamamı size mi ait?

Yeni Mesajlar