Arda Mert Tezel
Seçkin madenci.
- En iyi cevaplar
- 3
- Web Sitesi
- loftybot.xyz
Selam değerli forum üyeleri geçtiğimiz günlerde YouTube üzerinde dislike(beğenmeme) butonu kaldırıldı. Kaldırıldı'dan kastım artık videoyu kaç kişinin beğenilmediğini göremiyoruz. Biliyorum bu konu eskide kaldı ama bağzı sebeplerden dolayı normalden daha az aktifim ve düzgün bir konu araştırması yapamadım, bu yüzden bir tartışma konusu başlatmak istedim. Benim şahsi fikrimi sorarsanız bu kesinlikle yapılmaması gereken bir davranıştı sonuç olarak YouTube içerik üreticileri yaptıkları içeriklerin ne kadar sevilip sevilmediğini bu sayede takip edebiliyorlardı(YouTube Studio üzerinden görünüp görünmediği hakkında bir fikrim yok.) artık her hangi bir fikirleri yok. Ayrıca YouTube bunu yaparken yaptığı açıklamada "Dislike butonunu içerik üreticilerini korumak için kaldırıyoruz." gibisinden bir açıklama yaptı. Ben bir videoya girdiğimde bu videonun sahte olup olmadığını bu butonlar sayesinde görüntüleyebiliyordum ama artık bir çok kişi sadece başlık ve kapak fotoğrafına aldanıp bir çok videoyu izleyecek ve bir çok kişi de bundan yararlanacak. Bence bu kesinlikle yapılmaması gereken bir hareketdi sizin fikriniz bu yönde nedir? Sizce doğru bir karar mı aldılar? Yoksa hatalılar mı ?