- Web Sitesi
- voiceofstudents.net
Dakikalar içinde aktif Minecraft sunucunu kur! Lag’sız, düşük pingli TR lokasyon ile kendi dünyanı oluştur, arkadaşlarınla oyna Hemen başla
Herkese selam,
Ben Batıhost'tan Kağan. Bu konumda sizlere isim sunucuları (nameserver) hakkında bilgi vermek istiyorum.Öncelikle, isim sunucusu denilen zımbırtıların ne işe yaradığı hakkında biraz bilgi alalım.
Nameserver:
Name server (NS kısaltmasıyla da kullanılır), alan adları sorgulanmasında kullanılan isim sunucularına denilir. Yeterli gelmediyse biraz daha derinleşelim: Name server, sahip olunan alan adlarının belirli bir IP adresiyle bağdaştırılmasını sağlar. Böylece hizmete ulaşmak için IP numarası (karışık ve çok basamaklı sayılardan oluşur) yerine alan adını yazarsınız.
Kaynak:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yapın veya üye olun.
İsim sunucularının ne olduğunu öğrendik. Peki nasıl değiştirilir bu isim sunucuları? Bu maalesef ucu kapalı bir soru değil. Her hosting firmasının kendi arayüzü farklı olduğundan, bunu firmanın destek kısmına başvurarak öğrenebilirsiniz.
Bize sık gelen firmalardan:
Bizdeki isim sunucularınızı güncellemek için;
-
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yapın veya üye olun.gibi hosting panelinize girip, "NS" kutucuğuna istediğiniz isim sunucularını yazabilirsiniz.
- Alan adınız bizdeyse:
Hemen ardından, alan adınızın sağındaki üç butondan "Alan Adını Yönet" butonuna tıklayın.
Buradan, istediğiniz isim sunucularını belirleyebilirsiniz. Fakat "kendi isim sunucumu kullanmak istiyorum"u seçmelisiniz.
Bol şans!
- Batıhost Destek Ekibi
Son düzenleme:
Dakikalar içinde aktif Minecraft sunucunu kur! Lag’sız, düşük pingli TR lokasyon ile kendi dünyanı oluştur, arkadaşlarınla oyna Hemen başla
Bu dediğiniz işlem mesela sunucu ip adresini aşağıdaki gibi
oyna.xxx.net
play.xxx.net
play.xxx.com
Gibi farklı farklı birden fazla ip adresi kullanmayamı yarıyor yalnışmı anlamışım?
oyna.xxx.net
play.xxx.net
play.xxx.com
Gibi farklı farklı birden fazla ip adresi kullanmayamı yarıyor yalnışmı anlamışım?
- Web Sitesi
- voiceofstudents.net
Hayır, bu isim sunucularını (dns’lerin yönetildiği alanı) yönlendiriyor.Bu dediğiniz işlem mesela sunucu ip adresini aşağıdaki gibi
oyna.xxx.net
play.xxx.net
play.xxx.com
Alan adı yönlendirme konum burada:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yapın veya üye olun.
Teşekkür ederim peki bu nameserversi yapmak zorundamıyım yapmasamda olur mu?Hayır, bu isim sunucularını (dns’lerin yönetildiği alanı) yönlendiriyor.
Alan adı yönlendirme konum burada:Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yapın veya üye olun.
- Web Sitesi
- voiceofstudents.net
Tabii, olur. DNS'lerini bağlayamayan alan adı sahipler, Nameserverlarını bize yönlendiriyor ve biz kolayca bağlıyoruz.Teşekkür ederim peki bu nameserversi yapmak zorundamıyım yapmasamda olur mu?
Tamamdır şimdi anladım konu hakkında bilgim yoktu. gerektiğinde ticket vasıtasıyla yardım isteyeceğim teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.Tabii, olur. DNS'lerini bağlayamayan alan adı sahipler, Nameserverlarını bize yönlendiriyor ve biz kolayca bağlıyoruz.
Valiant
Rec, Play, Pause!
- En iyi cevaplar
- 1
- Web Sitesi
- www.craftale.net
Bu konu hakkında böyle detaylı bir rehber bulmak pek mümkün değil. Elinize sağlık.
Bu konu hakkında böyle detaylı bir rehber bulmak pek mümkün değil. Elinize sağlık.
Katılıyorum
Detaylı ve açık bir anlatım, paylaşım için teşekkürler.
MİNECRAFTTR.COM
Türkiye'nin en büyük Minecraft forumu,
MinecraftTR, 2013 yılında oyuncu topluluğunu bir araya getirme hedefiyle kurulmuş ve 2018 itibarıyla forum altyapısıyla faaliyetlerine hız kazandırmıştır.
Minecraft sunucuları, modlar, rehberler ve oyun içi etkinlikler başta olmak üzere oyuncuların ihtiyaç duyduğu her alanda bilgi paylaşımını teşvik eden platformumuz,
binlerce aktif üyesiyle Türkiye'nin en geniş Minecraft oyuncu ağına ev sahipliği yapmaktadır.
Yeni arkadaşlıklar edinmek, sunucunuzu tanıtmak veya Minecraft hakkında güncel bilgilere ulaşmak için aramıza katılabilirsiniz.