Hoş Geldin!

MinecraftTR.COM - Türkiye'nin en büyük minecraft platformu.

MinecraftTR.COM minecraftla alakalı araçları kullanıma sunuyor. Her şey burada; skript, plugin, doku paketleri, shaderlar, modlar, mcpe, minecraft sunucu kurulumu ve sunucularınızla alakalı yaşadığınız sorunları çözmenize yardımcı olabilecek rehberler ve tüm minecraft haberleri.

Sitemize kayıt olarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Giriş Yap veya Kayıt Ol!
batihost minecraft server kirala
Minecraft Sunucu Kiralama
MinecraftTR Reklam Alanı
MinecraftTR Reklam Alanı
MinecraftTR Reklam Alanı
MinecraftTR Reklam Alanı
Reklam satın al!
Forumun En Güçlü Üyesi
Katılım
17 Şubat 2019
Mesajlar
537
Tepki puanı
163
Puanları
1,315
Discord
Merhaba değerli forum üyeleri, sizlere bu konuda Minecraft’ı nasıl daha optimize hale getirip daha yüksek bir performans alabileceğinizden bahsedeceğiz. Eğer hazırsanız hemen konumuza geçelim. :)

OptiFine
OptiFine, performans geliştiren bir moddur. Oyun içerisinde performansınızı daha iyi getirmek için daha fazla grafik ayarları ekler. Aynı zamanda OptiFine, içerdiği pelerin sistemi ile OptiFine oyuncuları arasında pelerin şovu yapabilirsiniz. OptiFine içerisinde yer alan bazı ayarlardan bahsetmek gerekirse FPS gösterme, sis kapatma, grafik kalitesini düzenleme, hızlı işleme özellikleri gibi birçok ayar yer almaktadır.

VanillaFix
Modlu Minecraft tarihindeki en güzel modlardan birisi olabilir. Çünkü bu mod sayesinde oyunun çökmesi önlenmektedir. Bir modda yer alan bir hata sonucunda bazen oyunun çökmesi kaçınılmazdır. Bu durumlarda VanillaFix imdadınıza yetişir ve oyunun çökmesini önler. Bu da oyunu tekrar başlatmanıza gerek kalmadan oynamanızı sağlar.

FastCraft
OptiFine benzeri bir mod olan FastCraft, performans optimize görevi görmektedir. Modun genel özelliklerini incelediğimizde FPS optimize, TPS dengeleme, hızlı hesaplama ve sonucunda lag azaltma, RAM tasarrufu sağlama, hızlı oyun başlatma, bölgeleri daha hızlı yükleme gibi özellikleri bulunmaktadır.

FPS Plus+
OptiFine ve FastCraft modları gibi çalışan FPS Plus+, performans optimize sağlamaktadır. Mod, genel olarak FPS arttırıcı işlevler yapmaktadır. Grafik ayarlarını düzenleme, daha optimize bir oyun, gecikme azaltma gibi çeşitli işlevleri bulunur.

Better FPS
Bu modda aynı şekilde daha iyi bir performans almanızı sağlayan bir diğer optimize modlardan birisidir. Better FPS modunun genel amacı, daha optimize grafikler yaparak FPS artırmak ve oyuncuların daha kaliteli bir oyun keyfi yaşamasıdır.

FoamFix
FoamFix, daha optimize bir RAM performansı sunmaktadır. %30 civarında RAM tasarrufu sağlayan FoamFix, daha optimize bir oyun keyfi sunar. Eğer düşük bir RAM belleğe sahipseniz FoamFix, mod paketiniz arasında olması gereken bir moddur.

OptiFabric

OptiFine ile birlikte çalışan OptiFabric, oyunun grafiklerini daha iyi hale getirerek daha optimize bir oyun keyfi sunar ve yüksek bir FPS değerleri almanızı sağlar. Adından da anlaşılacağı üzere Fabric kullanılan paketler için geliştirilen bu mod, oyuna OptiFine eklenmesini sağlar. OptiFine sürümünün güncellenmesi ile OptiFabric modu da güncellenir.
 
Son düzenleme:
Risk almazsan, risk alanlar için çalışırsın.
Katılım
26 Ekim 2019
Mesajlar
65
En iyi cevaplar
1
Tepki puanı
2
Puanları
1,215
Discord
Moonshine#0001
Bilmediğim daha neler varmış. Teşekkürler, eline sağlık.
 

Üst