Paylaşım Skript ile YAML Nasıl Kullanılır?

Mucosoft

Forumun En Güçlü Üyesi
Katılım
17 Şubat 2019
Mesajlar
537
Tepki puanı
164
Puanları
1,315
Skript, birçok Minecraft sunucu sahibinin kullandığı kolay bir eklenti kodlama yöntemidir. Bu sistem sayesinde sunucunuzu özelleştirebilir, kendi istediğiniz şekilde tasarlayabilirsiniz. Skript kullanırken bazı verileri değişken yerine YML dosyasına kaydetmek isteyebilirsiniz. Veya YML ayar dosyası oluşturmak hayaliniz olabilir. Bu durumda yapmanız gereken Skript-YAML eklentisi kullanmaktır. Peki bu eklenti nedir? Nasıl kullanılır? Kodları neler? Bütün bu soruların cevabını bu konudan kolay ve anlaşılır bir şekilde öğreneceksiniz. :)

Skript-YAML Nedir?
Skript-YAML, Skript kodlarken YML sistemi kullanabilmenizi sağlar. Bu sistem sayesinde YML’ye veri depolayabilir, bu verileri okutabilirsiniz. Peki YML sistemi nasıl kullanılır? Eğer gerekli olan Skript-YAML eklentisini kurduysanız şimdi kodlara geçeceğiz.

YML Yükleme
load yaml "plugins/pluginname/users.yml" as "Users"
Yukarıdaki örnekte kullanıcılarının bulunduğu klasörü “Users” değişkeni olarak çektik. Bu sayede tüm kullanıcı verilerine ulaşabileceğiz. Siz bu dosyayı kendinize göre düzenleyin. Not olarak şunu belirtmemiz gerekli. Bu eklenti yeni bir YML dosyası oluşturamıyor, bu sebeple elle oluşturmanız gereklidir.

YML Kaldırma
unload yaml "Users"
Bu kod ile kullanıcıların bulunduğu dosyayı eklenti üzerinden kaldırmış olduk. Tamamen silme ve yeni bir YML dosyası oluşturma özelliği için farklı bir Skript eklentisine ihtiyaç duyulmaktadır.

YML Dosyasına Veri Ekleme
set yaml value "Kadir" from "Users" to 10000
Bu kod ile “users.yml” dosyasında bulunan Kadir adlı üyenin parasını 10.000 olarak ayarladık. Bu sayede YML dosyasını başarılı bir şekilde düzenlemiş oldunuz.

YML Dosyasına Veri Kaydetme
save yaml "Users"
Eğer YML dosyasına veri eklediyseniz şimdi bu veriyi kaydetmeniz gereklidir. Eğer bunu yapmazsanız YML dosyası güncellenmeyeceği için veriler sunucu yeniden başlayınca YML dosyasındaki ilk haline dönecektir. Bundan dolayı her değişken ekleme işleminden sonra veya sunucu kapanmadan önce YML kayıt işlemi yapmalısınız. Fakat her ihtimale karşı her işlemden sonra YML kaydı yapmanız önerilir.

YML Dosyasındaki Veriyi Okuma
reply with "%arg 2% adlı üyenin hesabında **%yaml value ""Yusuf"" from ""Users""% lira** mevcut."
Bu kodun çalışması için öncelikle yukarıdaki başlıklarda verdiğimiz gibi YML dosyasını yüklemelisiniz. Sonrasında ise yukarıdaki kod gibi YML değişkenlerini okutabilirsiniz. “Yusuf” yazan kısım, değişkenin değeridir. “Users” ise YML dosyası için verilen değişkendir.

Bu konuda size YML kullanımını öğrettik. YML dosyasını yükleme, kaldırma, kaydetme işlemleri ve YML dosyasına veri ekleme, veri çekme işlemlerini öğrettik. Artık kendi YML sisteminizi kurabilirsiniz. Eğer anlamadığınız bir yer olursa bana bildirmekten çekinmeyin.
 

Redoerdo

Seçkin madenci.
Katılım
26 Eylül 2018
Mesajlar
91
Tepki puanı
49
Puanları
2,185
Yararlı konu eline sağlık. Keşke örnek bir skript ile de gösterseydin.
 

Green

Yeni bir Steve doğdu!
Katılım
16 Ocak 2020
Mesajlar
25
Tepki puanı
34
Puanları
0
Web Sitesi
crafting.codes
Güzel bir anlatım olmuş. Resim ile desteklenebilir :) (y)
 

BLackAnqel

İskeletor.
Katılım
17 Nisan 2021
Mesajlar
18
Tepki puanı
1
Puanları
225
Güzel anlatım olmuş, resimde eklenirse daha da güzel olabilir başarılar.
 

Fusional

Yeni bir Steve doğdu!
Katılım
28 Temmuz 2021
Mesajlar
12
Tepki puanı
1
Puanları
15
güzel ve yararlı bir konu eline sağlık
 

Üst