minecrafttr aramıza katil!
batihost minecraft server kirala
Satın Al
MinecraftTR Reklam Alanı
Satın Al
Satın Al
Satın Al

Paylaşım Sunucularda Olması Gerekenler Neler ? Sunucu Açarken Neye Dikkat Etmeliyim ?

Test 1 2 3
Katılım
27 Aralık 2019
Mesajlar
362
En iyi cevaplar
11
Tepki puanı
133
Puanları
1,390
Discord
362Sefa#0362
Merhabalarr yaklaşık 1 aydır konu açmadığımı farketim :(

Her neyse bugünlerde birçok sunucu açılıyor ama maalesef çoğu 1 ay dayanıp kapanıyor

Elimden geldiğince sizlere bu konu hakkında yardımcı olmaya çalışıcam.


Öncelikle sunucu açmak isteyen kişiler bütçesini belirlemeli burda 20 TL ile sunucu işine girmek saçma çoğu kişi yalnızca makineye parasını veriyor,
reklama para harcamaktan kaçınıyor buda sunucunun çoğu zamanda kapamasına sebep oluyor :(


Peki "Kaç TL ile girelim biz bu işe ?" dediğinizi duyar gibiyim :) tabiiki bunun için net bir rakam yok ancak bence başlangıç için 100 - 150 TL yeterli olur diye düşünüyorum. Bu ücreti nasıl değerlendireceğinize gelirsek, sunucu sürümü, plugin sayısı, map sayısı gibi birçok değişken vardır.(yorumlarda yardımcı olmaya çalışırım) ancak ortalama başlangıç için 4-5GB makine yeterli olur diye düşünüyorum. Alacağınız yere bağlı olarak ortalama 40-50TL buraya harcasak, konu tasarımlarına biraz da pazarlıkla :D 15-20TL versek. Reklam olarak önereceğim en iyi yer forumlardır, forumlarda konu sabitleme, bildirim gönderme en avantajlı pakettir diye düşünüyorum.


Peki bütçeyi ayarladık geriye ne kaldı ? Tabiiki plugin paketi ve map bunları kesinlikle ve kesinlikle hazır olarak kullanmanızı tavsiye etmiyorum.
sebebi ise hazır plugin paketlerinin çoğunda açık olabiliyor. Ve belki görmüşsünüzdür hazır bir map kullanan bir arkadaşımızın tps düşüşü yaşıyor bunu çözmek için de forumda konu açıyor ve arkadaşımızın spawn'ının altında 99999 adet armor stand olduğunu görüyor :) Ayrıca siz olsanız hazır ve çoğu sunucuda gördüğünüz map olan sunucudam, özgün bir map kullanan sunucudamı oynamak istersiniz. Aynı şey plugin paketi içinde geçerli zaten bu paketi çok kez oynamışsın artık daha farklı şeyler oynamak istemez misin ?


Peki "Ben plugin'den anlamam." diyorsanız deneme yanılma, uğraşma, çabalama, araştırma, asla ve asla pes etmezseniz emin olun düşündüğünüz kadar zor değil. Derseniz ki benim okadar vaktim yok bunun için birçok ekip var.(Konunun altında birkaç yer önerebilirim.)



Sunucuyu açtık ancak hemen reklam vermenizi tavsiye etmiyorum sunucunuzu öncelikle beta sürecinden geçirin ufak ufak reklam yapın, arkadaşlarınızı çağırın, varsa hataları fixleyin gelen yorumları inceleyip sunucuya eklemeler, düzeltmeler yapın.


Sonunda sunucunuzun hazır olduğuna inandınız reklamlar vermeye başladınız sunucunuza insanlar gelmeye başladı onları güzel şekilde karşılayın sunucunuza'la ilgilenecek yetkililer alın. Çekilişler yapın...


Reklam ları yalnızca ücretli vermiyeceksiniz tabiiki forumlarda konu açın, sunucunuzun reklamını yapmanıza izin veren platformlarda reklam yapın (örn; discord sunucuları) ama asla ve asla kendinize yapılmasını istemediğinizi başkalarına yapmayın ! Başka Minecraft Sunucusunda Kendi Minecraft Sunucunuzun Reklamını Yapmayın !


Elimden geldiğince doğru/yanlış birşeyler anlatmaya çalıştım.
Buraya kadar okuyan herkese çok teşekkür ediyorum muck :)



Bazı Önerdiğim Minecraft Plugin Paketi & Map Ekipleri ;



 
Risk almazsan, risk alanlar için çalışırsın.
Katılım
26 Ekim 2019
Mesajlar
65
En iyi cevaplar
1
Tepki puanı
2
Puanları
1,215
Discord
Moonshine#0001
viasly mi? hmm. :thinking:
 
Requlogia Minecraft Hizmetleri
Katılım
18 Nisan 2020
Mesajlar
446
En iyi cevaplar
19
Tepki puanı
396
Puanları
1,590
Discord
RequaizeN#6522
Yeni başlayacaklar için güzel bir kaynak. Hoş olmuş fakat ben biraz kendilerini zorlayıp kendi paketlerini yapmaları taraftarıyım.
 
Seçkin madenci.
Katılım
30 Mart 2019
Mesajlar
121
Tepki puanı
25
Puanları
1,185
Discord
Kaliteli bir konu olmuş gerçekten tebrik ederim böyle bir konu ile milleti bilgilendirmek çok iyi lakin 4 Gb ramlik bir makinede sadece skyblock, faction ,survival gibi tek bir kurulum yapabilirsiniz hub sunucu kurmak isteyen arkadaşlar için ram önerisi 8 GB ramdan fazla olmalıdır makinesi güçlü olmalıdır
 
Bakır madencisi.
Katılım
12 Mayıs 2020
Mesajlar
61
Tepki puanı
17
Puanları
685
Discord
yunus can#5065
Paylaşım için teşekkürler, güzel bir konu olmuş bunun yanında kendi fikirlerimi de paylaşmak isterim. Sunucu sahibi olacak kişi ilk olarak amacını ve sınırı bilmeli, yani bu işi birkaç aylığına eğlenmek ve deneyimlemek için mi yapıyor, yoksa gerçekten kaliteli bir sunucu açıp piyasada adını yankılamak mı istiyor? Eğer ilkiyse diyecek pek bir şeyim yok, durum gayet esnek. O yüzden yapacakları konusunda bir sınırlama veya zorlama yok. Ama diğer konu gerçekten bütçe gerektiriyor. Eğer hedefi olan biriyseniz x56xx işlemciyle pek bir yere varamazsınız. İyi bir işlemci ve çekirdek gücüne sahip bir makinenin yanı sıra iyi bir paket gerekiyor. Çoğumuz kendi sunucumuzun geliştiriciliğini kendimiz üstleniyoruz, ama hedefimiz varsa ve kendi çalışmalarımız yetmiyorsa elbette geliştirici de gerekiyor derken reklamdan tasarımına tonlarca masraf var. Mesele tam olarak olaya hangi açıdan baktığınıza bağlı.
 
Bakır madencisi.
Katılım
24 Ocak 2021
Mesajlar
55
Tepki puanı
2
Puanları
650
Discord
Konu için teşekkürler yararlı konu
 
İskeletor.
Katılım
10 Şubat 2021
Mesajlar
5
Tepki puanı
1
Puanları
270
Discord
FURKAN#2819
Bilgi için teşekkürler :)
 
Elmas madencisi.
Katılım
30 Nisan 2020
Mesajlar
37
Tepki puanı
5
Puanları
390
Discord
ElRich#0944
Güzel bilgilendirici bi konu olmuş eline sağlık fakat 150 200 biraz az bi miktar şahsen çok zorlandım bu bütçeyle 350-400 tl arası gerçekten güzel şeyler yapılabilir
 
Yeni bir Steve doğdu!
Katılım
19 Nisan 2021
Mesajlar
12
Tepki puanı
1
Puanları
40
Discord

Üst