Ulaş
Seçkin madenci.
- Katılım
- 11 Haziran 2018
- Mesajlar
- 54
- Tepki puanı
- 64
- Puanları
- 1,130
- Yaş
- 22
- Konum
- Sakarya
- Web Sitesi
- www.ulasdemirci.com
Sunucuya nasıl plugin yüklenir?
Merhaba arkadaşlar, batihost.tc adresinde bugün plugin nasıl yüklenir konusunu ele alıyoruz.
Konumuzda 2 plugin yükleme seçeneği ele alınacaktır.
1 ) Dosya Yönetimi kullanılarak plugin nasıl yüklenir ve Dosya Yönetimi nasıl kullanılır?Merhaba arkadaşlar, batihost.tc adresinde bugün plugin nasıl yüklenir konusunu ele alıyoruz.
Konumuzda 2 plugin yükleme seçeneği ele alınacaktır.
Karşımıza gelen ekran yukarıda gösterildiğine benzer olacaktır. Şimdi oklar ile gösterilenlerin ne işe yaradığını öğrenelim.
Siyah yukarı ok işaretli buton: Bu buton sayesinde dosyalarınızı sunucuya aktarabilirsiniz. Plugin de bu buton aracılığı ile eklenmektedir.
Yeşil Belge butonu: Yeni bir yazı/metin dosyası oluşturmak için kullanılmaktadır, sunucu üzerinde direkt olarak işlem yaptığınız dizin(klasör) üzerine bir metin belgesi açacaktır. Dosya'nın kayıt edilirken hangi isim ve uzantıda kayıt edeceğini de siz belirliyor ve isteğiniz üzerine .json,.sk,.yml dosyaları oluşturabiliyorsunuz.
Yeşil Klasör butonu: İçerisinde olduğunuz dizin(klasör) içerisine ayrıca belirlediğiniz isimde bir dizin(klasör) oluşturmaktadır.
Mass Actions butonu: Bu konunun açıldığı tarihte Mass Actions kısmında sadece Delete seçeneği bulunmaktadır. Mass Actions butonu ile birden fazla dosya veya dizin(klasör) seçilerek Delete seçeneği ile silme işlemi yapılabilmektedir.
Plugins klasörü: Bu klasör içerisinde sunucuda bulunan eklenti/plugin dosyalarını bulunduracaktır. Eğer plugin yüklemek istiyorsanız konunun devamı bununla ilgili olacaktır.
2 ) Filezilla ile plugin nasıl yüklenir ve FTP bilgilerime nasıl ulaşırım?
Yazımız içerisinde filezilla programının kurulumu olmayacaktır. Site üzerinden FTP bilgilerinize nasıl ulaşabileceğiniz ve ftp şifrenizin ne olduğu konusuna değineceğiz.
Kırmızı olarak kutulanmış alanın içerisinde Configuration kategorisi altında SFTP Ayarları butonuna tıklayarak FTP bilgilerimizin bulunduğu ekrana ulaşıyoruz.
Terimler
Connection Address: Bu kısım sizin filezilla programından bağlantı yapmanız için gereken sunucu/host kısmıdır. Yahut şöyle de diyebiliriz ki ftp sunucunuz bu adreste olacaktır. Bunu filezilla'nın Sunucu/host kutucuğuna yazmalısınız.
Username: Bu kısım sizin FTP için oluşturulmuş kullanıcı adı'nı içermektedir. Bu kullanıcı adını filezilla programında Kullanıcı Adı/username boşluğuna yazmalısınız.
Terimleri de açıkladığımıza göre, son olarak kalan şey şifreniz. Şifreniz batihost.tc hesabınızın şifresi olarak tanımlanmıştır.
Filezilla programında nasıl giriş yapacağınıza gelirsek, ilk kutucuğa Connection Address sonrasında Username sonrasına ise batihost.tc hesabınızın şifresini yazarak en sağda bulunan buton ile bağlanıyorsunuz.
Örnek olmak amacıyla ben sunucuma Authme Reloaded pluginini kuracağım. Yazımızın başında belirttiğimiz 2 seçenekte de aynı işlemleri yapacaksınız.
- İnternet üzerinden eklemek istediğiniz eklenti/plugin 'i bilgisayarınıza yükleyiniz.
- Yüklemiş olduğumuz eklenti/plugin 'i öğrendiğimiz 2 seçenekten birini kullanarak plugins klasörü altına yüklememiz gerekiyor. Plugins klasörünü açıyoruz.
- Plugins klasörü içerisinde Dosya Yönetimi kullanıyorsanız eğer yukarıda anlattığımız yükleme butonunu seçerek eklentiyi seçip Aç butonuna basıyoruz. Filezilla üzerinden ise, plugins klasörüne girildikten sonra bilgisayarımızda bulunan eklentiyi filezilla'da açtığımız plugins klasörünün üzerine sürükleyip bırakıyoruz. İnternet hızınıza bağlı olarak eklentiniz sunucuya aktarılmış olacaktır.
- Sunucumuz bu sırada kapalı ise gerekli ayarlamaları, config dosyası düzenlemelerini yaptıktan sonra sunucuyu çalıştırmayı unutmayınız.