Burdan cpu kullanımını göremiyoruz. Bu konuda yorumunuzu nasıl bukadar kesin yaptığınızı anlayamıyorum ?
Askyblock dünyasına baktınızmı bilmiyorum, Yüzlerce spawner mevcut bunlar entity basmıyorda ne yapıyor ?
Cpu şişirmiyorda ne yapıyor ?
Netice itibari ile bir sonuca varamayan herkez malesef makinalara laf atmak zorunda kalıyor.
Sadece askyblock un bu region lokasyonunda 660 adet spawner bulunuyor 1536,-512
Çok uzun süre boyunca türkiye lokasyon kullanmış birisi olarak bu kadar kesin konuşuyorum. Entity sayısı ve spawner sayısı bir skyblock sunucusu için gayet normal. Heleki bir de op ise çok daha fazladır o, oradaki sayılar çoğu zaman yanlış bile oluyor. Dediğim gibi normal şartlarda ne kadar eklenti yüklersen yükle dünya açarsan aç spawner koyarsan koy. Anormal bir kod veya çalışmayan bir şey olmadığı sürece lag olmaması gerek. Sunucuların normal şartlarda 8000 entitye kadar 16.8 TPS üstünde çalışabilmesi gerek. Herhangi bir hostinge lafım yok. Genel olarak türkiye lokasyon makineler sıkıntılı.
Bu arada ben sonuca vardım merak etme sen, almanya lokasyon temiz güzel bir makineye geçtim. Hiç bir sıkıntı kalmadı. Bu arkadaştaki gibi 2 lere kadar düşen TPS 19.98'in altına düşmez oldu. O zamanlar ne yaptıysam çözememiştim lagı. VisualVM, YourKit gibi araçlar ile profile ettim, LagMonitor, React gibi bir çok eklenti denedim, bir çok ayarı sözde "optimize" ettim, bir çok eklentiyi skripti sildim. Spawnerları komple kapattım. Bir yararı oldu mu? Hayır.
Zira entity 5500 civarında, Bunların sadece yarısı huni içerisinde olsa server 2tps ile çalışır.
Şimdi sana soruyorum peki sen nasıl entity sayısından kaynaklığından bu kadar emin olabiliyorsun? TPS'in 2 ye düşmesi için çok anormal şeyler olması gerek