Korigato99
Yeni bir Steve doğdu!
Hepinize merhaba arkadaşlar bugün sizlere tycoon oyunlarının tarihine ineceğiz. Bir kaç araştırma sonucunda bu konuyu açıyorum. İyi okumalar konu hakkındaki düşüncelerinizi yazmayı unutmayın.
İyi forumlar, esen kalın.
EN İYİ 10 TYCOON OYUNU
Öncelikle bir oyuna tycoon oyunu diyebilmemiz için, sizin kontrolünüzde olan bir şey bir karakter grubundan ziyade bir ekonomik yapı veya ticaret şehri olmalıdır. Yani şöyle söyleyebilirim SimCity gibi bir oyun tycoon oyunu değildir. Oyunun genel amacı bu ekonomik yapıyı karlı hale döndürme çabasıdır ve oyunun son safalarına doğru oyun size ekonomik fırsatlar sunmalı. Genel özelliklerimiz bunlar.
Ascaron’un geliştirip, Take-Two’nun dağıttığı Port Royale 2’yi on numaraya koydum, kusurları bol bir oyundu ama kendini oynatıyordu. İlk oyundan daha iyi olduğu kesindi, üçüncü oyunu ise dürüst olmak gerekirse bir listeye yerleştirecek kadar hiç oynamadım. Beni sanıyorum ki en çok Port Royale 2’nin kendine seçtiği dönem vurdu. 17. yüzyıl Karayiplerinde bir iş kurmak, ticarete atılmak acayip keyifliydi.
9. Lemonade Tycoon
Cepte oyun oynamak henüz şimdiki kadar yaygın bir şey değilken, taa 2002’de insanlar PocketPC’lerinden, Palm’larından ya da akılsız telefonlarından Lemonade Tycoon oynarlardı. PC’ye de çıkmıştı hâliyle ama en çok mobil sürümü yayılmıştı. Çok basit bir oyundu, Shockwave tabanlıydı ama bir anlamda da cepte oynanan tüm basit oyunların atalığını da yapmıştı. Şimdilerde iPhone’da da bulunabilir durumda.
8. Zoo Tycoon
7. The Movies
6. Capitalism II
5. Patrician III: Rise of the Hanse
4. Transport Tycoon
3. Railroad Tycoon II
2. Theme Hospital
1. RollerCoaster Tycoon